MEGOSZTÁS
Dzsudzsák Balázs. Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com

Magyarország első Eb-re való felkészülési mérkőzésen 1:1-es döntetlent játszott Horvátországgal a Groupama Arénában. A találkozó első félidejében a horvátoknál volt többet a labda, gólt is szereztek Mandzukic révén. A második játékrészt viszont már a magyar csapat uralta, és Dzsudzsák Balázs révén szabadrúgásból megszületett az egyenlítő találat.

A felkészülési meccs nem úgy kezdődött, ahogy szövetségi kapitányunk gondolta. “Kicsit másképp képzeltem el a meccset. Több labdabirtoklást, több helyzetet képzeltem el. Harminc perc elteltével azonban fokozatosan javult a játékunk” – nyilatkozta Bernd Storck. A horvátoknál volt a labda többet ekkor (55 %-os labdabirtoklás), és a játékuk is veszélyesebb volt. Mandzukic révén meg is szerezték a vezetést.

Mario Mandzukic. Fotó: Ivica Drusany/Shutterstock.com
Mario Mandzukic. Fotó: Ivica Drusany/Shutterstock.com

Nagyon jól összefoglalta az első játékrészt Guzmics Richárd is: “Az első félidőben nem nagyon tetszett a játékunk, nem mertük felvállalni a labdakihozatalt, volt, hogy lecsúsztunk a védekezésben. Ezért is kaptunk gólt”. A gyors ritmusváltással, és a tökéletes középre adott labdával mattolták csapatunkat. A második félidőben azonban jelentős változás következett, és elkezdtük birtokolni a labdát, illetve a védekezésünk is sokkal hatékonyabb lett.

“Nem volt egyszerű újra felvenni a ritmust, de a második félidőben már sikerült úgy játszanunk, ahogy az Telkiben az edzéseken is látszott. Azt kértem, hogy ne féljünk, bátran játsszunk. A második félidő az egyik legjobb volt, amit mostanában láttam” – mondta Bernd Storck szövetségi kapitány. Bár voltak igazán jó támadásaink, a gólunk egy pontrúgásból született. Dzsudzsák Balázst épp lecserélte volna a mester, de végül elvégezte a szabadrúgást. Íme a végeredmény:

Messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, hiszen egy felkészülési mérkőzés volt, de vannak biztató jelek! Több játékosunk is nagyot küzdött, és remekül játszott. Nemanja Nikolics szavaiban ott van a mérkőzés tanúlsága: “Ma megmutattuk, hogy erős ellenféllel szemben is tudunk játszani. Nagyon rendben volt a második félidő, nyomás alatt tudtuk tartani a klasszisokból álló horvátokat. Ezért el kell hinni, hogy erős ellenfelekkel is pariban lehetünk”.

3 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.