A Pas-de-Calais megyei városban 32 ezer ember él. Az egész város beférne a helyi stadionba, ugyanis a Stade Bollaert-Delelis befogadóképessége is 38 ezer. Franciaország északi részén található Lens, mely vendégszeretetéről híres. Ez valószínűleg próbára is lesz téve, hiszen itt játsszák az Anglia – Wales találkozót, a helyi rendőrök nagy bánatára.

Stade Bollaert-Delelis. Fotó: Liondartois/Wikipédia
Stade Bollaert-Delelis. Fotó: Liondartois/Wikipédia

Stade Bollaert-Delelis

Az 1906-ban alapított Racing Club de Lens (röviden RC Lenc) otthona a mindennapokban. Emellett a francia szervezésű világeseményeken is használják, így most a nyári Európa-bajnokságon is találkozhatunk vele. Korábban az 1984-es Eb, és az 1998-as világbajnokságon is ott volt a rendező városok között Lens és a Stade Bollaert-Delelis. Nem csak labdarúgásra használják. 1999-ben és 2007-ben is helyszínt szolgáltatott a rugby világbajnokságon.

Az 1933-ban épített stadiont a világeseményekre többször is felújították. A nézőteret volt hogy bővítették, de volt hogy csökkentették az átalakítások során. Hiába mondható kicsinek Lens városa, a Stade Bollaert-Delelis kihasználtságára nem lehet panasz. Az átlagnézőszám az elmúlt években 35 ezer volt. A legnézettebb mérkőzést 1992-ben játszották benne, amikor is a helyi csapat, az RC Lens fogadta az Olympique Marseille-t. Akkor 48 900 ember gyűlt össze a lelátókon. Legutóbb 2014-2015-ben építették át, az Európa-bajnokságra készülve, egy 70 millió eurós beruházás keretében.

Menetrend

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
jún 11. Albánia 0 - 1
(0 - 1)
Svájc M4 Sport
jún 16. Anglia 2 - 1
(0 - 1)
Wales M4 Sport
jún 21. Csehország 0 - 2
(0 - 1)
Törökország Duna TV
jún 25. Horvátország 0 - 1 AET
(0 - 0)
Portugália M4 Sport

A korábban említett Anglia – Wales találkozó mellett, még két csoportmeccs helyszíne lesz a lens-i stadion, illetve a kieséses szakaszban még egyszer lesz főszereplő.