Toulouse

Toulouse

A dél-franciaországi város a Garonne-folyó partján fekszik. A 458 ezer fős Toulouse az ország harmadik legnagyobb egyetemvárosa. Közel 100 ezer diák tanul a történelmi látványosságokkal teli városban. Híres a repülésről, itt található a légiközlekedés elitiskolája, az Ecole Supérieure, és az Airbus Industrie legnagyobb gyára is.

Stadium Municipal. Fotó: Pascal Terjan/Wikipédia
Stadium Municipal. Fotó: Pascal Terjan/Wikipédia

Stadium Municipal

Az 1938-as franciaországi világbajnokságra épült. Rögtön egy érdekességgel debütált a tornán, hiszen Románia és Kuba közötti nyolcaddöntő megismétlésére volt szükség, így tehát ezen két válogatott kétszer is élvezhette a Stadium Municipal közegét. Ezt követően a 1998-as világbajnokságon is a rendezők között szerepelt. Románia ezen a tornán is pályára lépett itt, amikor legyőzte Angliát 2:1-re a csoportkörben.

A korábbi világeseményekre természetesen mindig felújították, így az idei viadal kapcsán is történtek beruházások. A labdarúgás mellett rugby mérkőzések helyszíne is. A 2007-es világbajnokságon is bevetették, de a francia rugby-válogatott is többször is pályára lépett már ebben az arénában. Koncerteket is rendeznek időnként benne, például az 1992-es Michael Jackson koncertturné egyik állomása volt, 40 ezer nézővel.

Menetrend

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
jún 13. Spanyolország 1 - 0
(0 - 0)
Csehország M4 Sport
jún 17. Olaszország 1 - 0
(0 - 0)
Svédország M4 Sport
jún 20. Oroszország 0 - 3
(0 - 2)
Wales Duna TV
jún 26. Magyarország 0 - 4
(0 - 1)
Belgium M4 Sport

A 2016-os Európa-bajnokságon a D, E és B jelű csoportok egy-egy küzdelme zajlik majd Toulouse-ban, illetve itt csap össze az F csoport győztese és az E csoport második helyezettje is, a kieséses szakasz első körében.