MEGOSZTÁS
Roy Hodgson. Fotó: katatonia82/Shutterstock.com

Roy Hodgson szerint az előzetes elvárások, és a különböző erősorrendek nem számítanak semmit majd az Európa-bajnokságon. Szerinte ahogy a Premier League-ben, úgy a kontinensviadalon sem fontos, ki hányadik helyen van rangsorolva, mert minden meccs nagyon nehéz.

“Minden ellenfelünknek jó csapata van. Az első kalapból sorsoltak minket, ami nem jelent semmit. Az angol élvonalban sem számít, hogy az élen álló csapat a másodikkal, vagy az utolsó helyezettel játszik-e” – nyilatkozta az angol kapitány, az UEFA honlapjának adott interjú során. Az angolok az Európa-bajnokságon egyébként az orosz, walesi és szlovák válogatottal kerültek egy csoportba.

Roy Hodgson. Fotó: Vlad1988/Shutterstock.com
Roy Hodgson. Fotó: Vlad1988/Shutterstock.com

Hodgson már korábban is elmondta, és ezúttal is szóba hozta, hogy csapata 100 %-osan, minden meccsét megnyerve jutott túl a selejtezőkön. “A kisebb válogatottak is egyre erősebbé válnak, úgyhogy a jövőben nem sokszor fog előfordulni a hibátlan mérleg” – mondta.

Saját posztjáról, és a munkájával járó felelősségről is kifejtette véleményét: “Úgy gondolom nem csak nálunk, hanem mindenkinél így van, hogy ha egyszer megkapod a lehetőséget a válogatottnál, akkor egy egész nemzet reményeit és elvárásainak a súlyát cipelned kell”. Az angolok június 11-én lépnek először pályára az Európa-bajnokságon, Marseille-ben az oroszok ellen.