MEGOSZTÁS

Svájc és Lengyelország találkozója nyitja a nyolcaddöntők sorát,  szombaton 15 órai kezdettel ismét útjára indul a labda a Geoffroy-Guichard Stadionban. Megkezdődik az egyenes kieséses szakasz, ahol már egy hiba is végzetessé válhat.

A helyszín garancia a hosszabbításra

Saint-Étienne-ben eddig három mérkőzést rendeztek, mindhárom döntetlennel ért véget. A Szlovákia-Anglia meccs 0-0-val, a Csehország-Horvátország mérkőzés 2-2-vel, a Portugália-Izland találkozó 1-1-gyel ért véget. A Geoffroy-Guichard Stadionban eddig három meccsből három lett iksz, és jó esély van rá, hogy ez a döntetlen-széria nem most szakad meg.

Sok helyzet, kevés gól

Shaqiriék a házigazda franciák mögött a második helyen jutottak tovább. Albánia ellen Schar korai gólja döntött, 1-0 után is rengeteg helyzete volt a helvéteknek, ám főleg Seferovic a legnagyobb ziccereket is képes volt elrontani. A Románia elleni találkozón hátrányból sikerült egalizálni, a gallok ellen pedig játszottak egy olyan 0-0-át Lichsteinerék, ahol Pogbáék háromszor is megdöngették a kapufát. Svájc mindössze két gólt lőtt, ami elég keskeny, ahhoz képest, hogy Albánia ellen például a meccs nagy részét emberelőnyben játszották le. Seferovic mindent képes elrontani, és Embolo sem váltotta meg a világot eddig.

Shaqiri (Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com)
Shaqiri (Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com)

Lengyelország, Lewandowski, lenn a roló!

Két válogatott őrizte meg kapuját a kapott góltól a csoportmeccsek során, mindkettő a ‘C’ csoportban szerepelt. Németország és Lengyelország is kapott gól nélkül hozta le a csoportmeccseket. Egymás ellen értelemszerűen 0-0-át játszottak, így utólag mindkét együttesnek megfelelő volt az az iksz. Nawalka mester csapata 1-0-ra legyőzte az észak-íreket, aztán a németek elleni remi után Ukrajnát is sikerült megverni 1-0 arányban. Két lőtt gól, ami nem sok. Még ennél is kevesebb a Lewandowski által szerzett gólok száma. Ez konkréten nulla. Milik és Kuba szerezte a lengyelek góljait, Lewát eddig minden ellenfél kivette a buliból.

Svájc meccsein eddig átlagban 1 gól esett, Lengyelország találkozóin 0.66. A torna – egyébként nem túl magas – 1.92-es átlagától is bőven elmarad ez a két válogatott. A támadók elkótyavetyélik a helyzeteket, a védekezés viszont mindkét oldalon működőképes.

Rég találkoztak

A két válogatott 2014-ben találkozott utoljára egy felkészülési meccsen, 2-2-vel ért véget az a mérkőzés. Tétmeccset 1979-ben játszottak egymás ellen utoljára, azt 2-0-ra a lengyelek nyerték. Elkerülték egymást az utóbbi években, így ilyen szempontból kevésbé ismeri egymást a két válogatott. Marad a videózás…

Nagy tét, kis kockázat?

Egy dolog tűnik biztosnak, ez pedig az óvatosság. Valószínűleg egyik fél sem esik a másiknak, lassan melegszik majd be a meccs. Hátrányba egyik fél sem akar kerülni, hisz mindkét válogatott remekül védekezik, így nem lenne könnyű egalizálni egy esetleges hátrányt.

A svájci retesz eddig remekül zárt, ne feledjük, gólt eddig csak tizenegyesből kaptak, akcióból nem! A Les Bleus ellen pedig nagy mákja volt Sommernek, háromszor is kifelé vágódott a kapufáról a laszti. Schar bekerült a csoportmeccsek után összepattintott álomcsapatba, Albánia ellen győztes gólt is szerzett. Meglepően stabil a Schar-Djourou páros, pedig főleg Djourouban benne van baki. Lichsteiner és Rodriguez pedig a válogatottban is sokat segít a támadásoknál, de azért nem annyit, mint azt a Wolfiban és a Juvéban megszokhattuk tőlük. Granit Xhaka stabilizája a játékot, nem rossz ez eddig, már ami a játéknak a védekezés részét illeti.

Robert Lewandowski. Fotó: MediaPictures.pl/Shutterstock.com
Robert Lewandowski. Fotó: MediaPictures.pl/Shutterstock.com

A lengyeleknél is jól működik a védekezés. Piszczek, Pazdan Glik és Jedrzejczyk kezd vélhetően a nyolcaddöntőben, eddig senkire sem lehetett panasz közülük. Krychowiak itt az Eb-n is igazolja, hogy miért figyeli több sztárcsapat, Maczynskivel jó kis duót alkotnak a tengelyben. Bal szélen Ukrajna ellen Kaputska elmeszelte magát, de nem akkora gáz, hisz amúgy is Grosickié az az oldal. Kuba játszik majd jobb szélen Piszczek előtt, Milik és Lewandowski pedig elöl. Hogy ez 4-4-1-1, vagy 4-4-2 a lengyeleknél, az részletkérdés.

A helvétek a 4-2-3-1-ben bíznak. A védelemről volt szó, a kreatív zónában Mehmedi, Dzemaili és Shaqiri jut majd szóhoz. Az előretolt ék vélhetően Seferovic lesz, akinek többször helyzetbe került már ezen a tornán, de minden ziccerét elpuskázta. Csak Albánia ellen lőhetett volna enyhe túlzással egy laza mesterhármast, de egyet sem lőtt…

Tippek

Háromesélyes meccs, és aki mást mond, az nem mond igazat. Az iksz például csak , ami azért nem egy megszokott odds, még a 3.00-át sem éri el. A gólok számát illetően erősen ‘underes’, azaz kevés-gólos találkozónak tűnik. Igen ám, de a 2.5 gól alatt opció egész pici oddsot kapott. Az 1.36-os szorzóra nézve elmegy az ember életkedve. Hiába tűnik ez kevés-gólos találkozónak, ilyen odds mellett el kell felejteni. Az ikszet viszont 2.95-ért az unibeten be lehet húzni, azzal nagyon nem lőhetünk mellé.

Ha mégsem akarjuk teljesen tét nélkül nézni a meccset, érdemes szétnézni a Unibet kínálata között. A speciális fogadási opciók közül például jónak tűnik, hogy Krychowiak legalább kétszer fog szabálytalankodni. Ugye ő az egyik ütköző embere, védekező középpályása a lengyel csapatnak. Mezőnyjáték várható ezen a találkozón, sokat lesz munkában a két középpálya. Ha a svájciak az első szűrőn túljutnak, akkor a Maczynski és Krychowiak dolga lesz, hogy a svájci támadások elhaljanak, mielőtt szárba szökkennének. Elég egy elkésett becsúszás, egy fejpárbaj, ahol kicsit kinn a könyök, vagy egy mezei lökés, mezrángatás. Ja, és itt nem feltétlenül kell lapot érően szabálytalankodni, elég, ha a spori lefújja. Krychowiak szabálytalanságainak száma 1.5 fölé kúszik majd, 1.80-as odds mellett számomra a value kategória a Unibeten. (Visszatérve a szakadós svájci mezekre, szerintem a románok elleni véleményes tizi után a szertáros – gondolom utasításra – egy zsilett pengével vélhetően rásegített, hogy jobban szakadjanak azok a mezek… Elég nagy kanyinak tűnik a Puma anyaghibás magyarázkodása…)

Krychowiak szabálytalanságai 1.5 felett @ Unibet

A mérkőzéstipp játék nyertese oakland23

Gratulálunk, oakland23!

A nyertes tipp: X, Blerim Dzemaili, 29. perc, beküldve: 2016.06.25 9:16 CEST

 
 

1 hozzászólás

Comments are closed.