Hazaért a walesi csapat, tömegek várták

Hazaért a walesi csapat, tömegek várták

234
0
MEGOSZTÁS

Wales legelső Európa-bajnokságán vehetett részt Franciaországban, és remekül sikerült a debütálása. Nem csak a csoportból sikerült továbbjutniuk, hanem rögtön az elődöntőig meneteltek, ahol végül Portugália felülmúlta őket.

Büszkék teljesítményükre a walesiek

Az elődöntős vereség persze csak a mérkőzés utáni pillanatokban szegte kedvüket, hiszen a döntő kapujában elbukni nem lehet könnyű. De már akkor is kiemelték, hogy büszkék a teljesítményükre. “Az első gól után 5 percre elveszítettük a koncentrációnkat, és egy elődöntőben egy ilyen csapat ezt megbünteti. De rendkívül büszke vagyok a játékosokra, mert az elődöntőbe jutni csodálatos dolog” – mondta a lefújás után Chris Coleman szövetségi kapitány.

Százezrek Cardiff utcáin

Pénteken délután pedig már haza is utaztak a walesi hősök, akiket rengeteg lelkes szurkoló várt. Nyitott busszal mentek végig Cardiff utcáin, ahol a hírek szerint több mint 200 ezres tömeg gyűlt össze. Természetesen felcsendült az izlandiak legendássá váló tapsolós huhogása is. A menet célja a Cardiff City Stadium volt, ahol csapatbemutatással, beszédekkel és himnusszal ünnepeltek. Ezekről alább videókat és képeket is láthatsz.