MEGOSZTÁS
Cristiano Ronaldo. Fotó: AGIF/Shutterstock.com

Portugália bejutott az Európa-bajnokság döntőjébe, miután legyőzte Wales-t 2:0-ra. A gólokat Ronaldo és Nani szerezték, amivel előbbi beírta magát az Eb-k történetébe.

Platini rekordját állította be

Ronaldo és Pepe kevesebb mint 45 napon belül játszhat Bajnokok Ligája és Európa-bajnoki döntőt is. Ehhez kellett Ronaldo remek fejese, amit védővel a nyakán hozott össze, egy igazán nagy ugrást követően. Ez volt a támadó 9. találata az Eb-ken, amivel az örökös góllövő-lista élére került, a francia Platini mellé. Abban viszont egyedüli csúcstartó lett, hogy 7 különböző meccsen sikerült betalálnia. Kifizetődött tehát, hogy többször próbálkozott gólszerzéssel, mint komplett válogatottak.

Még nincs vége az útnak

A rekorderré váló Ronaldo a döntőről is beszélt a meccs után. “Erről álmodtunk már a kezdetektől fogva. Tudtuk, hogy ez egy hosszú út lesz, de még mindig versenyben vagyunk. Voltak nehéz pillanataink, de ahogy mondani szokás: inkább kezdj gyengébben, hogy aztán pozitív vége lehessen. A játékosok és a kapitány is megérdemli a sikert, ahogy az orvosi stáb is. Kiváló munkát végeznek” – értékelt a Real Madrid sztárja. “Még nem nyertünk semmit, ahogy korábban is mondtam, de az álom még él. Remélem mosolyoghatunk a finálé után, és örömkönnyeink lesznek a végén” – tekintett a jövőbe Ronaldo.