MEGOSZTÁS
Crisitano Ronaldo. Fotó: Rui Alexandre Araujo/Shutterstock.com

Cristiano Ronaldo becsülettel próbálkozik a gólszerzéssel, hiszen már 36 lövésnél jár, amivel 7 teljes válogatottat is megelőz. A második legaktívabb támadó Gareth Bale, aki 21-szer vette célba a kaput. A két madridi csapattárs tűzijátékáról szólhat tehát a Portugália – Wales elődöntő.

Ronaldo távolról próbálkozik

A portugál csapatban még érdemes Nani nevét is megemlíteni, ő is már 19 lövésnél jár. Ronaldo leginkább a távoli, tehát 16-oson kívüli próbálkozásaival emelkedik a mezőny fölé, amiben benne van természetesen a 13 pontrúgás is. Viszont neki még nem sikerült szabadrúgásból betalálni, míg aktuális ellenfelének, Gareth Bale-nek már igen. Neki kétszer is összejött. A sokat próbálkozó, de gólt nem szerzők listáját Thomas Müller vezeti, akinek 16 lövéséből egyetlen gól sem született. Neki a német-olasz büntetőpárbaj során sem sikerült hálót zörgetnie.

Passzkirály németek

Az egyéni és a csapat passzlistát is a németek uralják. Azt már a klubidényben megszokhattuk, hogy ahol Toni Kroos feltűnik, ott a passzkirály címen nem kell sokat gondolkodni. A német játékos nevéhez 548 átadás fűződik, ami 16 %-a az összes német passznak. Löw csapata már 3239 passznál jár, csak összehasonlításképp, Wales eközben 1905-nél. A kulcs átadásoknál, tehát a helyzetet kialakító passzoknál viszont már francia fölény mutatkozik a még versenyben lévők között. Dimitri Payet 21 kulcspasszával vezet, mögötte Mesut Özil 17-tel következik, míg a harmadik Aaron Ramsey 15-tel.

Elődöntősök passz/lövés/találati statisztikái:

  • Németország: 3239 passz / 89 lövés / 7 gól
  • Franciaország: 2594 passz / 90 lövés / 11 gól
  • Portugália: 2532 passz / 88 lövés / 6 gól
  • Wales: 1905 passz / 60 lövés / 10 gól

2 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.