MEGOSZTÁS
Fernando Santos. Fotó: Clément Bucco-Lechat/Wikipédia

Az újonc Wales végül nem jutott be a döntőbe, mert 2:0-ás vereséget szenvedett Portugáliával szemben az elődöntőben. A két csapat szakvezetője az alábbiak szerint látta a történeteket.

Portugália szövetségi kapitánya hálálkodott nem csak a portugálok felé, hanem korábbi munkaadói, a görögök felé is. “Nagyon boldog vagyok. A játékosaim és minden portugál, és a görögök miatt is, akik különösen támogattak engem az elmúlt időszakban. Leginkább az egyenes kieséses szakaszban” – mondta a szakember, majd hozzátette, két éve van a válogatott élén, és arról álmodott, hogy idáig jusson. Természetesen a sokat kritizált játékstílusra is kitért. “Nem mi vagyunk a világ legjobb csapata, ezt tudjuk mi is, de képesek vagyunk bárki dolgát megnehezíteni. Néha jó nézni a játékunkat, néha kevésbé. Azt tesszük, amit a siker érdekében kell, ahelyett hogy azon aggódnánk, vajon szép-e a játékunk, vagy sem” – védte meg csapatát Fernando Santos.

Chris Coleman szerint nem találták önmagukat a mérkőzésen, és egy öt perces kihagyás eredményezte a vesztüket. “Fontos az első gól, akár mi, akár az ellenfél szerzi. Most nem találtuk önmagukat. Gratulálok Portugáliának, jól védekezett, jól zárta a területeket. Az első gól után 5 percre elveszítettük a koncentrációnkat, és egy elődöntőben egy ilyen csapat ezt megbünteti. De rendkívül büszke vagyok a játékosokra, mert az elődöntőbe jutni csodálatos dolog.  Ez a válogatott nem fog szétesni, a játékosok még akkor is itt lesznek, amikor én már nem. Nagyszerű emlékekkel távozunk” – értékelt a walesi kapitány.

Cardiffban senkit nem tört le a vereség