MEGOSZTÁS

Június 2-án a ‘világbajnoki ágon’ Németország és Olaszország találkozik az harmadik negyeddöntőjében. Mindkét fél simán jutott a legjobb nyolc közé, ám amíg Müllerék Szlovákia elleni győzelme a kötelező, addig a Buffonék sikere a spanyolok fölött a bravúr kategóriába tartozott.

Egyre jobb a Nationalelf

Eddig minden a tervek szerint halad. Németország a csoportjából lazán jutott tovább, és amíg az észak-írek elleni 3. csoportmeccsen még kimaradtak a ziccerek, a szlovákok már nem úszták meg a méretes zakót. Boateng egy átlövés-góllal szerzett vezetést, biztos megirigyelte Modricot és Gerát. Aztán Gomez is összekaparta a maga gólját, és a meccs emberének választott Draxler is mattolta Szlovákiát. Úgy lett 3-0, hogy lazán lehetett volna 5-0, vagy akár 6-0 is. Könnyedén, már-már idegesítően lazán lett ez 3-0, Weissnek vagy Hamsiknak momentumai sem voltak.

Lukas Podolski. Fotó: AGIF/Shutterstock.com
Lukas Podolski. Fotó: AGIF/Shutterstock.com

Conte lemeccselte del Bosquét

Az olaszok két győzelemmel függetlenül a 3. csoportmeccsektől elsőként jutottak tovább. A talján csoportelsőség ‘jutalma’ volt a kétszeres Eb-címvédő Spanyolország elleni nyolcaddöntő. Ha nem is óriási, de favorit volt a spanyol csapat a meccs előtt, aztán a pályán nem azt láthattuk, amit előzetesen vártunk. Azon a spanyol-olasz meccsen az olaszok játszották a futballt! Del Bosque játékosai fásultak és fáradtak voltak, sokat számított, hogy az írek ellen Conte a peremembereit küldte pályára. A La Rioja ellen hétfőn egy harapós, győzni akaró együttes lépett pályára. Conte ezer fokon égett, del Bosque takarékon. Frissebb volt az olasz együttes, és fura ezt mondani, de végig dominálta, sőt kontrollálta a mérkőzést. Az első félidőben pl. többet volt a labda az olaszoknál, ami kuriózumnak számít, ha a spanyol csapat az ellenfél.

Antonio Conte. Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com
Antonio Conte. Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com

Conte törheti a fejét, de Löw is gondolkodhat

Conte mester törheti a fejét, hisz Candreva még aligha játszik, de Buffon és de Rossi is edzéseket mulasztott. Motta eltiltás miatt nem léphet pályára, szóval van probléma. Löw is törheti a fejét, hogy az olaszok elleni találkozó alatt mit szagoljon meg. Az ugyanis kb. eldőlt, hogy Draxler játszik, Götze pedig a válogatottban is padozik majd…

4-2-3-1 és a három-védős rendszer

Neuer-Kimmich-Boateng-Hummels-Hector-Khedira-Kroos-Müller-Özil-Draxler-Gomez. Így áll majd fel a Nationalelf az olaszok ellen (is). Az olasz kezdőt már nehezebb megtippelni, de próbálkozni lehet. Odáig megvagyunk, hogy Buffon véd (hiába mulasztott edzést). Előtte a BBC, azaz Bonucci, Barzaghli és Chiellini. Az is fix, hogy elöl Éder és Pellé játszik, ám a középpálya összetétele már kérdéses. Florenzi és de Sciglio lehet a két szélső, Giaccherini játéka is biztos. A legtöbb helyen még Parolo és Sturaro játékára tippelnek, és bizonyára jól tippelnek, talán Bernardeschi jön még szóba. Persze Conte inkább a Juvés vonalban bízik, főleg ha egy firenzei srác a másik alternatíva… A kérdés az, hogy képes lesz megismételni az olasz együttes azt, amit a spanyolok ellen nyújtott. A kérdés költői.

Én azt hiszem, hogy a német precizitás, és Pep Guardiola hagyatéka olyan elegyet képez, amellyel vb- és Eb-címeket lehet nyerni. Ehhez jön, hogy pl. Özil, Khedira, vagy Boateng ősei azért nem német földön látták meg a napvilágot. És itt szögezem le, hogy nem rasszizmus ez, egyszerű tény. (Pl. a 2011-es U17-es vb-n Yesil, Aycicek, Can, Ayhan és Aydin passzolgatott, és akkor csak a török vonal lett említve.) Ezek a játékosok is rendelkeznek a német precizitással, de a hűvös német magatartás mellett ott a tűz, az erő, a kreativitás, a dinamika, az ötletesség.

Németország foci Eb statisztikái

LM RG RG1 LÖV SZ FC SL PL
6 7 4 83 / 41 41 67 11 0
1.17 0.67 13.83 6.83 11.17 1.83

Olaszország foci Eb statisztikái

LM RG RG1 LÖV SZ FC SL PL
5 6 2 34 / 21 27 79 18 0
1.2 0.4 6.8 5.4 15.8 3.6

Tippek

Németország mumusának számít az olasz válogatott, ha fociról van szó. Igaz, felkészülési meccsen márciusban 4-1-re nyert a Nationalelf az olaszok ellen, de a szlovákok is megverték a németeket 3-1-re, aztán mikor számított, mindjárt 0-3 lett szlovák szempontból…

Győztesre, továbbjutóra azért főleg szimpátia alapján fogadnak az emberek. Ugyanakkor nem véletlen, hogy a németek győzelme 2.25-el fizet (Unibet), az olasz siker pedig 4.05-ös oddsal bír.

Ami tetszetős, az a gólok száma 1.5 fölött opció, és az erre kínált 1.54. Mi ez, ha nem value? A németek egyre jobbak, még csak most lendültek bele. Mióta Löw Götze helyett Gomezt favorizálja a kilences pozíciójában, megjöttek a helyzetek és a gólok is! A nagy számok alapján előbb-utóbb Müller is gólba botlik. Aztán tény, hogy a németek nem kaptak még gólt, de rögtön az ukránok elleni találkozón többször csak a szerencse mentette meg Hectorékat, meg a pontatlan ukrán beadások. Szélen meg lehetne lepni a németeket, kérdés csak az, Florenzi és De Sciglio mennyit játszik majd előre. Én azt mondom, a német csapatban vannak gólok, és elnézve az olaszokat a spanyolok ellen, Éderék is mattolhatják Neuert legalább egyszer.

Kassai játékvezetése mellett nem lenne csoda, ha 4.5 lap alatt maradnánk (1.73). A magyar sípmester a nyitómeccsen 4, az olasz-svéd találkozón 3 sárga lapot mutatott fel. Határozott játékvezetés kevés lappal. Viktor még a döntőt is fújhatja, nem fog ő kártyapartit rendezni, össze-vissza fújkálni. Látva őt, szerintem ezeket a világsztárokat jobban tudja kezelni, mint az NBI-es labdarúgókat. Egyébként sem számíthatunk durva meccsre. Lehet, hogy helyenként kemény lesz, de semmiképp sem durva.

Ami az Unibet statisztikai fogadásait illeti, meg kell jegyezni, hogy ezeknél számít a hosszabbítás is. Így az ‘underre’ fogadni necces, mert egy extra 30 perc benne van a pakliban. Ezen a találkozón szerintem a kaput eltaláló lövések száma 9.5 fölé megy (2.00). Tíz kaput eltaláló lövésnek illene lejönni a rendes játékidőben is, de ha jön a hosszabbítás, akkor nincs az az Isten, hogy elmenjen ez a tipp. Aprópénzzel meg lehet támogatni Hummels fejesből szerzett gólját, ami 21.00-es szorzóval fizet. A másik két belső védő, Mustafi és Boateng már szerzett gólt, most már Hummelsen a sor.

Unibet – Fogadj az Eb-specialistáknál

A mérkőzéstipp játék nyertese tbarni

Gratulálunk, tbarni!

A nyertes tipp: X, Mario Gomez, 65. perc, beküldve: 2016.07.02 20:36 CEST

 
 

1 hozzászólás

Comments are closed.