MEGOSZTÁS

Eder Citadin Martins a lehető legteljesebb mértékben kimaxolta az olaszságot az Olaszország-Svédország mérkőzésen! Az ugyan tényleg fontos, hogy az általa a találkozó hajrájában szerzett góllal az olaszok 1-0-ra legyőzték a svédeket, két forduló után 2 győzelemmel állnak az E-csoport élén és magabiztosan továbbjutottak a kiesési szakaszba, de egy darabig mégsem emiatt marad emlékezetes a találkozó.

Az olasz válogatott és az Internazionale 29 éves csatára egészen konkrétan semmit sem csinált az első játékrészben (lásd az alanti statisztikát), s a második félidő nagy részében is hozta az elsőben nyújtott alacsony színvonalat. Voltak ugyan cserék az olaszoknál – De Rossi helyett Motta, Florenzi helyett Sturaro, Pelle helyett Zaza -, de Edert nem cserélték le. A 88. percben az addig jóformán semmit sem csináló Eder megszerezte Olaszország győzelmet jelentő gólját és a legjobb 16 közé juttatta együttesét.

(Megjegyzés: ebben a hírben az olaszság kizárólag csakis az olasz focival kapcsolatos, s az olasz labdarúgást ismerő focirajongók minden bizonnyal tudni fogják, hogy miről van szó.)