MEGOSZTÁS

Spanyolország nyögvenyelős győzelmet aratott Csehország ellen, míg Törökország más játékot bemutatva, de szintén nem túl biztató jeleket produkált. Persze nagy különbség a két történetben, hogy a spanyoloknak már van 3 pontjuk, tehát a 0 pontos törököknek lesz inkább sietős. A mérkőzésre Nizzában kerül sor, a sípmester a szerb Milorad Mazic lesz.

Számtalan hasztalan passz

Spanyolország közel 700-at passzolt első mérkőzésén, ami annyira nagy szám, hogy Izlandnak lehet három meccs kell, mire eléri. Ebből a sok átadásból 600 volt rövid passz, tehát a tiki taka él, és virágzik. Iniesta bekerült több sportújság első fordulós All-star csapatába is, nem véletlenül. Hozzá fűződik a gólpassz, emellett kulcspasszokban David Silva mellett, csak ő jeleskedett. 90%-os hatékonysággal passzolt, a hosszabb átadásai mind pontosak voltak. Ültek a cselei, jól tört be középre. Nem méltatom tovább, a lényeg, hogy volt potenciál a spanyolok játékában, de ez kimerült Iniestában, mert mindenki más pocsék volt. Morata és Nolito teljesen súlytalanok voltak, és nem volt meg az összhang sem köztük, sem a középpályások felé. A cserék sem zavartak sok vizet. Aduriz például fél órát pályán volt, és hiába birtokolták rommá magukat a spanyolok, a magas csatár csak 12-szer ért labdába, aminek nagy része labdavesztéssel végződött.

Nolito. Fotó: Vlad1988/Shutterstock.com
Nolito. Fotó: Vlad1988/Shutterstock.com

Akkor most majd kevesebbet passzolnak?

Alapvetően nem azzal van a baj szerintem, hogy a spanyolok sokat passzolnak. Sokkal inkább a minőséggel. Matthaus néhány szava jól leírja a dolgot: “Azt történt, amit vártunk, domináltak. Voltak helyzeteik is, de hiányzott az akarás, a gyorsaság”. Tényleg ez lehetett a benyomásunk a spanyol támadójátékosokról, csak úgy reflexből járatták a labdát, ahogy az elmúlt években megszokták. Iniestának élből jött ez a játék, miközben Fabregasnak is, hogy eltűnjön teljesen és ne alakítson ki semmiféle helyzetet. Lehet javítani a csapatjátékon, ha kicsit koncentráltabbak lesznek, többször próbálkoznak szélről, és kicsit felpörögnek. Viszont az egyértelműen látszik, hogy a felállt, visszavont védelem még mindig a kriptonitjuk. A csehek nem olyan erősek védekezésben, minden selejtező meccsen kaptak gólt, és velük nem bírtak. Nem túl biztató a helyzet a címvédő számára, és szerintem a fő ludas a szövetségi kapitány. Pontosan ott járnak, ahol a vébé idején, csak most még a játékosaik is gyengébbek és alul motiváltak.

Nem sokat mutattak a török sem

Törökország másféle játékkal ugyan, de szintén nem mutatott sokat. Ahogy összehozták a horvátok gólját, abban minden benne volt, ami a selejtezők elején jellemezte őket. Jött a szöglet, nem tudtak rendesen felszabadítani, pedig létszámfölényben voltak. Utána visszakerült a labda a 16-osukon belülre, és újfent borzalmas felszabadítás után, Modric lábán kötött ki a bogyó. Senkit nem érdekelt, hogy a Real Madrid sztárja épp lőni készül, blokkolás szóba sem jött. Ozan Tufant vitte a prímet, annyira nem foglalkoztatták az események, hogy épp a haját igazgatta, miközben a számukra végzetes találatot bevitte az ellenfél. Ha nem láttuk a meccset, egy valamiből akkor is kiderül, hogy a törökök teljesen kapituláltak. Ez pedig Arda lecserélése. Nem tehetett mást Terim, mert teljesen formán kívül volt a Barcelona játékosa, se kulcspassz, se lövés, teljes KO.

Arda és a haverok

Ne hagyjuk ki ezt az Arda-ziccert. Szóval Arda sokáig játszott együtt Atleticós spanyolokkal, aztán szembe került velük a Barcelonában játszva. Tehát a katalánokkal is barizik, és most ő ellenük is játszik. Naná hogy kérdezték erről az újságírók, de sajnos nem volt trash talk. “Ők mind a barátaim, ismerem őket, játszunk egy jót, meglátjuk mi sül ki belőle” – mondta a török középpályás, majd értékelte korábbi teljesítményét is. “Valószínűleg náluk lesz többet a labda. Ők az esélyesebbek. De küzdeni fogunk a végsőkig. Az első meccsen nem teljesítettem jól, nem voltam hatékony. Most mindent beleadok” – vélekedett. Ha ő nem javul fel, akkor támadásban továbbra sem fogunk sokat látni tőlük. Hasonló meccs vár rájuk, mint a horvátok ellen. Az ellenfél erősebb középpályája miatt, többnyire védekezésre szorulnak, miközben a kontrákban bízhatnak.

D-csoport tabella

Név LM Ny D V RG:KG GA Pt
Horvátország 3 2 1 0 5:3 +2 7
Spanyolország 3 2 0 1 5:2 +3 6
Törökország 3 1 0 2 2:4 -2 3
Csehország 3 0 1 2 2:5 -3 1

Ne öljünk nagy pénzeket a meccsbe

Nagy összegben biztosan nem fogadnék erre a meccsre, de azért nézzük én mit várok. Nyernek a spanyolok 1:0-ra. Ez nem csak ebben a mérkőzésben, minden spanyol válogatott meccsben benne van alapjáraton, a 700 passz miatt. A passzolgatás felöleli a meccs kétharmadát, és teljesen mindegy, mennyire tud védekezni az ellenfél, ha spanyoloknak nincs kedvük játszani, akkor begyötörnek egyet, és nyertek egy góllal. Ennek fényében ki akarna Spanyolországra 1.44-ért fogadni? Izzasztó tipp, kicsi oddsért. Ha élesebbek lennének Morataék, vígan rámehetnénk a 2 spanyol gólra 1.66-ért, mert a törökök gyenge csapat benyomását keltik. Abban bízok, hogy a törökök előveszik a jó öreg kaotikus világversenyes attitűdjüket, és nem csak védekeznek majd, hanem kinyílnak. Ez esetben jöhetne a több mint 2.5 gól (1.95). Összegezve: az ilyen meccseket jobb nem piszkálni.

A mérkőzéstipp játék nyertese Hébehóba

Gratulálunk, Hébehóba!

A nyertes tipp: 1, lvaro Morata, 35. perc, beküldve: 2016.06.17 14:25 CEST