MEGOSZTÁS
Spanyolország szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque
Vicente del Bosque. Fotó: YiAN Kourt/Shutterstock.com

Lemondott Vicente del Bosque, az EB-címvédő Spanyolország szövetségi kapitánya. Tegnap még csak feltételes módban lehetett beszélni a spanyolok korai búcsúja miatt várható döntésről, s kellett még az „állítólag” szó a lemondásról szóló hírbe, mára viszont már teljesen biztossá vált a dolog.

Röviden és egyszerűen tényleg úgy érdemes kommunikálni a hírt, hogy Vicente del Bosque lemondott, ám bővebben és egészen pontosan arról van szó, hogy 2016. július 31-én lejár a spanyol edző szerződése, s ezt nem hosszabbítják meg.

Azaz az utóbbi két labdarúgó Európa-bajnokságot válogatottjával megnyerő, valamint 2010-ben világbajnoki címet szerző trénernek volt annyi esze, hogy a 2016-os EB csúfos spanyol búcsúja után ne próbáljon meg továbbra is spanyol szövetségi kapitány maradni, hanem távozzon a posztjáról, miközben a spanyol futballszövetség vezetői úgy döntöttek, hogy nem alázzák meg a kirúgással azt az edzőt, aki annak a nemzeti csapatnak volt a szövetségi kapitánya, amelyik mintegy 10 éven keresztül uralta a világfutballt.