MEGOSZTÁS

Évekkel ezelőtt, még 2009 novemberében Henry kezezése előzte meg Gallas gólját Írország ellen, aminek köszönhetően az írek lecsúsztak a vb-ről. Ez már történelem, ami vasárnap délután jön, az pedig a jövő! Egy dolog biztos, a Franciaország-Írország meccs jobb lesz, mint a szombat esti portugál-horvát volt!

Henry kezezése

Ezek a franciák…

A gallok Románia ellen nyitották a tornát, és nyertek is 2-1-re. Nem volt tipikus nyitómeccs, emészthető összecsapást láthattunk, ahol volt feszültség, dráma, és a végén egy gyönyörű Payet gól. Albánia ellen egészen az utolsó percekig 0-0-ra állt a meccs, aztán Griezmann és Payet is betalált, a vége 2-0. Svájc ellen Deschamps egy felforgatott kezdőt küldött pályára, pihent Payet és Giroud is, ám a játékon nem látszódott a váltás. Sőt azt kell mondani, hiába lett 0-0 a vége a Svájc elleni találkozónak, a Les Bleus nagyon jól játszott. Sommer nagyokat nyújtózkodott, háromszor is kisegítette a kapufa vagy a felsőléc…

Írország szerencséje

Waltersék a svédek ellen kezdtek az Eb-n, 1-1-es döntetlenre futotta erejükből. Aztán jött a belgák elleni fellépés, ahol az első félidőt még kihúzták 0-0-al Martin O ‘Neil fiai, ám a második játékrészben háromszor is kapituláltak. A harmadik mérkőzésen győzelmi kényszerben játszott Írország, az ellenfél a fixen csoportelső Olaszország volt. Conte alaposan felforgatta a csapatát, ám az olasz cseréknek sem sok kedvük volt focizni. Kaput eltaláló lövése sem nagyon volt az olaszoknak, az írek kibrusztolták a győzelmet jelentő gólt, és továbbléptek.

Nem csak duma, vagy csak duma

Henry ‘kezezős gólja’, amit nem is Henry szerzett, komolyan idegesítheti az íreket mind a mai napig. Lecsúsztak a 2010-es vb-ről, ami nem lehetett kellemes. A nyilatkozatokban sokan kitérne erre az ‘incidensre’, és szinte minden ír elmondja, hogy vissza szeretnének vágni, revansot szeretnének venni vasárnap délután. Hogy ebből mi valósul meg, lesz-e egyáltalán bármiféle sansza az íreknek, az hamarosan kiderül.

Felállás, hadrend

Deschamps mester Svájc ellen belenyúlt a kezdőbe, Giroud és Payet is csak a padon kezdett. Ez nem látszódott meg a gall válogatott játékán, Pogba is jobban élt, mint az első két meccsén. Más kérdés, hogy csak helyzetekig jutott a Les Bleus, Gignac azért nem Giroud. Vélhetően 4-3-3-ban játszik az írek ellen a francia válogatott. Lloris előtt Rami és Koscielny, széleken Evra és Sagna. Pogba, Martial és Kanté a középpályán, Griezmann és Giroud elöl. Payet pedig picit mögöttük, irányítóban. Van oldal, amely Sissokót is a kezdőbe teszi, de az írek ellen Martial fog kezdeni, előrejátékban több hasznát veszik a franciák, felesleges lenne Kanté és Pogba mellé még egy Sissoko is…

Martial, Anthony
Marseille, 2016. június 15.
Az albán Arlind Ajeti (b) és a francia Anthony Martial (j) a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság A csoportja második fordulójában játszott Franciaország – Albánia mérkõzésen a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 15-én. Franciaország-Albánia 2-0.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Martin O’Neil a védekezésre fekteti a hangsúlyt. A rajzon 4-4-1-1-et játszik az ír válogatott, Long lesz az előretolt ék (Walters sérült), aki megküzdhet majd Ramiékkal. Murphy picit Long mögött játszik, és a középpályáról majd partizán-akciókkal is fognak kísérletezni az írek. Értem ezt úgy, hogy egy-egy ember majd megindul (jobb esetben labdával), aztán rájön, hogy egyedül van… Például Hendrickben is megvan az ambíció, McClean vagy Brady is megindulhat egy-egy alkalommal, de félő, hogy nem lesz támogatás…

Írország - Foci Eb 2016 (Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com)
Írország – Foci Eb 2016 (Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com)

Az első három találkozón itt az Eb-n minden főbb statisztikai adatot tekintve a gall együttes a jobb. Több lőtt gól, nagyobb százalékban birtokolták a labdát, több helyzetet dolgoztak ki. Jobbak a levegőben, több párharcot nyertek, több szerelést mutattak be, annak ellenére is, hogy mezőnyben mindhárom meccsen fölényben játszottak (kivéve a románok elleni találkozó egy-egy időszakát, ahol a gallok csak ugatták a labdát).

Jó, és jónak tűnő tippek

Szombaton tovább esett a gólátlag. Várható volt sajnos. A csoportmeccsek utáni 1.92-es meccsenként gólátlag már csak 1.87-es. A franciák is csak a románok ellen játszottak ‘overes’ mérkőzést, az írek is csak egyszer, de ott is mindhárom dugót a belgák pukkasztották. Szinte el sem tudunk képzelni itt a top16 között egy magyar-portugál-féle 3-3-at, de ránk férne ismét egy látványosabb találkozó. Talán Nicola Rizzoli majd megfűszerezi, de ahhoz partner kell legyen a két együttes. Tegnap a portugál-horvát meccsen Carlos Velascónak könnyű dolga volt, talán Rizzolinak ma többször lesz oka a lapokhoz nyúlni. A büntetőlapok száma 3.5 fölött opciónak jönnie kell (1.65, Unibet)! Rizzoli nem lacafacázik, ha egy picit is éles meccs lesz, ez a tipp jönni fog. Márpedig ugye az írek nagyon fogadkoznak, ha gólt nem is lőnek, egy-két bokát, térdet csak megkínálnak lapot érően.

Én abban bízom, hogy az a ‘kezezős gól’ valóban idegesíti az íreket. Ugyanakkor nem tudom elképzelni, hogy Longék komolyabban nekiessenek a franciáknak. Sündisznózással kombinált imádkozást várok ír részről, semmi mást. Jobb a francia együttes, de a gólszerzéssel eddig is hadilábon álltak. Legalábbis a meccsek első két harmadában. Randolph, az írek hálóőre valószínűleg a svájci Sommerhez hasonlóan sokat fog nyújtózkodni, és több löketet tol majd szögletre. A védőkről is több lövés pattan ki az alapvonalon túlra, szóval a francia szögletek száma valószínűleg 6.5 fölé kúszik (1.65).

A szombat esti portugál-horvát meccsen 120 perc alatt egy lövés talált kaput. Extrém szám. félve fogad az ember ezek után a kaput eltaláló lövésekre, de bízzunk a franciákban. Ha 5.5-nél több lövés talál kaput az unibet 1.60-al szorozza tétünket. Én vallom, hogy remek tipp ez! Nagy nyomás lesz az íreken, több szabadrúgást is kapura küldenek majd Pogbáék, lesz 8-10 francia sarokrúgás, ahol a bekanyarított labdákra érkezik Pogba, Giroud, Rami és Koscielny -mind jól fejelő labdarúgó. Ahogy a csoportmeccsek alatt a németek kisakkozták az észak-íreket, úgy itt a gallok is megtehetik az írekkel. Ott a Müller-Gomez duó hozta össze a gólt (meg 8-10 ziccert, amiből nem született gól), itt Giroud és Grizmann kombinálhat. Matuidinek is szoktak lenni partizán akciói, Evra és Sagna megállás nélkül löki majd középre a labdákat, amire csak érkezni kell. Sok félidőnként három-három kaput eltaláló lövés francia részről? Nem sok!

Unibet – az egyik legjobb választás az idei foci EB-re

A mérkőzéstipp játék nyertese Pisti1987

Gratulálunk, Pisti1987!

A nyertes tipp: 1, Olivier Giroud, 34. perc, beküldve: 2016.06.26 12:25 CEST

 
 

1 hozzászólás

Comments are closed.