MEGOSZTÁS

Május végén Augsburgban felkészülési meccsen Szlovákia 3-1-re megverte Németországot. Gomez korai góljára Hamsik, Duris és Kucka válaszolt. Picivel több, mint három hét után ismét találkoznak, ezúttal már az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

Könnyed csoportgyőzelem

Nem lehet azt mondani, hogy a Nationalelf vért izzadt volna a C csoportban a továbbjutásért. Az Ukrajna elleni találkozó mondjuk húzós volt, hiába nyertek látszólag magabiztosan 2-0-ra Müllerék, Yarmolenkóék játékára azon a találkozón még nem lehetett panasz. Aztán jött a ‘második meccs’, ami a Löw-érában mesterséges hullámvölgynek számít. Végül pedig az észak-írek elleni játszadozás, ahol az 1-0-ás győzelem szintén félrevezető lehet, mert igen sima találkozó volt, csak a németek minden ziccert elpuskáztak. Főleg Thomas Müller

Thomas Müller. Fotó: Tomasz Bidermann/Shutterstock.com
Thomas Müller. Fotó: Tomasz Bidermann/Shutterstock.com

Müller még nem lőtt gólt Európa-bajnokságon, ami kész szenzáció. Az Észak-Írország elleni találkozón is ziccereket rontott, valami nem stimmel a Bayern légiósával. Vagy csak pechszériája van? Vagy Gomeztől kapott el valamit?

Egy jó meccs elég volt

Északi szomszédaink a B csoportban szerepeltek, és rögtön beleszaladtak a Wales elleni pofonba (2-1). Aztán jött az oroszok elleni mérkőzés, ahol végig domináltak, Weiss és Hamsik gyönyörű gólokat rúgott. Glushakov még szépített, de többre nem futotta az oroszok erejéből. Anglia ellen pedig ment a bekkelés, semmi más célja nem volt a szlovák csapatnak, mint kihúzni 0-0-al. Ez sikerült, így Szlovákia legjobb csoportharmadikként továbblépett.

Mi várható a német-szlovák meccsen?

Legyen a kiindulópont Lineker híres mondásának töredéke, azaz : „ … a németek nyernek.” Ebből érdemes kiindulni, hisz a vb-t megnyerték Löw vezérletével, és itt az Eb-n is versenyben vannak még. Ha már említve lett a 2014-es vb, azért akad itt párhuzam a két torna között. Ugye szegény Reus mindkettőről lecsúszott. A vb-n és az Eb-n is hendis siker a nyitómeccsen, aztán remi a második fellépésen, és a csop. harmadik mérkőzésén egyaránt 1-0-ás győzelem. Brazíliában a Nationalelf az egyenes kieséses szakaszban Algériával találkozott először, és a rendes játékidő végeredménye 0-0-al ért véget. Schürrle és Özil a hosszabbításban betalált, és hiába kaptak még egy dugót a végén a németek, a hosszabbítást behúzták.

Felmerül a kérdés, folytatódik-e a párhuzam-sorozat. Ha abból indulunk ki, hogy a szlovákok kihúzták az angolok ellen 0-0-al, akkor lehet ez iksz. De ha abból indulunk ki, mennyi helyzetet teremtett az észak-írek ellen Németország, akkor a szlovákoknak esélyük sincs kihúzni kapott gól vagy gólok nélkül.

4-2-3-1 vs 4-5-1

Németország: Neuer – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Hector – Khedira, T. Kroos – T. Müller, Özil, M. Götze – Gomez

Szlovákia: Kozacik – Pekarik, Skrtel, Durica, Hubocan – Pecovsky – Kucka, Hamsik – Mak, Weiss – Duda

Németország valószínűleg úgy kezd, ahogy az észak-írek ellen kezdett. Boateng és Hummels a védelem tengelyében, Hector és Kimmich széleken. Khedira és Kroos teremti meg az egyensúlyt védekezés és támadás között. Götze az első két meccsel ellentétben egy sorral visszább húzódik, és Özillel valamint Müllerrel kombinál majd, és játszik Gomez alá. Az észak-írek ellen futószalagon jöttek a ziccerek, az már más kérdés, hogy csak egy gólt sikerült összehozni.

Kozák kapitány a négy védő előtt 5 középpályást is pályára küld. Mégis túlzás lenne előzetesen defenzívnek nevezni a szlovák együttest, hisz Duda mögött Mak, Hamsik és Weiss is támadó felfogású játékos. Kucka és Pechovsky sem feltétlenül jön zavarba a labdától, szóval a szlovák kontrákkal vigyázni kell majd.

Vladimír Weiss. Fotó: Vlad1988/Shutterstock.com
Vladimír Weiss. Fotó: Vlad1988/Shutterstock.com

Szélen sebezhető a német védelem

Lahm visszavonulása a válogatottól nem jött jól Löw mesternek. Nagy űrt hagyott maga után a kölyökképű világbajnok. Kimmich kényszerből játszik szélen. Ukrajna ellen még Höwedes kezdett a védelem jobb oldalán, de Konoplyanka többször átjátszotta. Yarmolenko is megverte egy-egyben Hectort, szóval szélen lehet keresnivalója Szlovákiának. Mak nem feltétlenül cselgép, de a kis Weiss annál inkább. Ahogy az oroszoknak lőtt gólja előtt egy stoppal két védőt is elküldött, hát azt nem lehet elégszer visszanézni…

Németország foci Eb statisztikái
LM RG RG1 LÖV SZ FC SL PL
6 7 4 83 / 41 41 67 11 0
1.17 0.67 13.83 6.83 11.17 1.83
Szlovákia foci Eb statisztikái
LM RG RG1 LÖV SZ FC SL PL
4 3 2 28 / 11 9 47 9 0
0.75 0.5 7 2.25 11.75 2.25

Tippek, megérzések

Aki a németek győzelmére szeretne fogadni, megteheti az Unibeten. A Nationalelf győzelme 1.43-as oddsal fogható, de az X2 szorzója sem csúnya (3.05). Németország még nem kapott gólt az Eb-n, valószínűleg előbb-utóbb fog. Ha mindkét csapat betalál, 2.80-as oddsal számolhatunk. Ok, hogy a Neuer-Boateng-Hummels trió egy Bermuda-háromszög, de széleken Hectort és Kimmichet meg lehet verni, és Hamsik lába is bármikor elsülhet. Felkészülési meccsen három gólt is lőttek a szlovákok, talán tétmeccsen is jók legalább egyre. Aztán örök igazság, egy rossz lövés is lehet jó, ha ‘jó’ felé pattan…

Jó tippnek tűnik, hogy a szlovákok nem ússzák meg a meccset három lap alatt. Marciniak fújja majd a sípot, három lapot vélhetően kioszt a tetkókirályoknak. Eddig is gyűjtögették bőszen a lapokat északi szomszédaink, hét játékos is kihagyhatja a negyeddöntőt, ha lapot kap, és Szlovákia továbbjut. Ha legalább három büntetőlapot kioszt a szlovák spílereknek a lengyel spori, 2.00-es oddsot kapunk.

Odds alapján jó az is, hogy Kroos pontos passzainak százalékos aránya 90.5 alatt lesz. Eddig a tornán 92.8 %-ot hozott össze, passzainak 92.8 %-a volt pontos. Ugyanakkor itt sűrű lesz a szlovák középpálya, talán a fáradtság, meleg is bejátszik majd, és reméljük, hogy egy-két kulcspasszra is vállalkozik majd a Real légiósa, ami azért hordoz magában rizikót. Ha passzainak kevesebb, mint 90.5 %-a lesz pontos, 2.90-el szorozzuk a tétünket! Van benne rizikó, de vállalható kategória.

Játszható tipp, hogy a szlovákoknak lesz minimum három kaput eltaláló lövésük (1.90). Ne feledjük, a májusi felkészülési meccsen gólból is összejött a három! Ráadásul, ha netán kapnak egy gólt a meccs elején, rá is lesznek kényszerülve, hogy menjenek előre. Aztán nem is feltétlenül kell kicselezni az alapvonalat, Hamsik vagy Kucka 30-ról is rátűzi, ha úgy adódik.

A mérkőzéstipp játék nyertese csibike1

Gratulálunk, csibike1!

A nyertes tipp: 1, Thomas Mller, 25. perc, beküldve: 2016.06.26 14:59 CEST

 
 

1 hozzászólás

Comments are closed.