MEGOSZTÁS
Holland játékosok. Fotó: mr3002/Shutterstock.com

A márciusi felkészülési mérkőzések sorának a végére érünk lassan, a hétvégén pedig már újra a bajnokságoké lesz a terep. Kedden viszont még lesz egy nagyobb meccsdömping. Ezekből próbálunk kivenni néhány jó tippet, de továbbra is hangsúlyozzuk, hogy a felkészülési mérkőzéseknek nincs tétje, csak és kizárólag gyakorlási céljuk van a válogatottaknak!

Görögország – Izland

A selejtezős teljes fiaskó után a görögök arra gondoltak, hogy jó ötlet lenne visszatérni a német trénerekhez, ha már Otto Királlyal úgyis a mennybe mentek. Így lett Michael Skibbe a szövetségi kapitány, aki rögtön egy szégyenteljes vereséggel kezdett Luxemburgban, azóta viszont két egészen értékelhető meccsük is volt. A játékuk továbbra is a kevés birtoklásra és kontrákra épül. Mindig a védekezés felépítésével kezd egy új tréner, ez egyértelműen látszik Skibbe esetében is, a támadásban még nincs igazi potenciál. Aktuális ellenfelük felkészülése nem fest annyira jó képet, mintha visszaestek volna a selejtezők alatt mutatott teljesítményük óta. Lars Lagerbäck kihasználja ezeket a mérkőzéseket, és rendre sokat cserél félidőben, így a második játékrészekre teljesen más csapat van pályán, mely többnyire aktívabb játékot hoz, gólokkal, akciókkal. Azt tippelem, hogy lesz gól a második félidőben 1.33-ért.

Izlandi játékosok. Fotó: MediaPictures.pl/Shutterstock.com
Izlandi játékosok. Fotó: MediaPictures.pl/Shutterstock.com

Ausztria – Törökország

Mindkét csapat esetében azt éreztem legutóbbi felkészülési meccsükön, hogy kétféle helyzetet próbálnak szimulálni. Az első félidőben domináló foci, nyomás alá helyezni az ellenfelet, helyzeteket kialakítani, és megakadályozni a kontrákat. Ez sokkal hatékonyabban ment az osztrákoknak, a törökök játéka kicsit fejetlen volt. Aztán a második félidőben átadták a teret az ellenfélnek, és mindketten gólt is kaptak rögtön. A török védekezéssel már a selejtezők alatt is voltak problémák, ami nem úgy tűnik, mintha megoldódna. Az osztrák csapat szervezettebb, és stabilabb, ezért hiába technikásabbak a vendégek, inkább Ausztria mellett voksolnék (2.10). Fatih Terim csapatánál szinte minden támadás Arda Turanon múlik, amivel könnyen felsülhetnek az Eb-n, ha a Barcelona játékosa nem lesz formában.

Anglia – Hollandia

A hollandok nem igazán találják a kiutat a gödörből, amibe a selejtezők alatt kerültek. Legutóbb épp a franciáktól kaptak ki 3:2-re. Sok gólos mérkőzések jellemzik őket mostanában, a védekezésük hol sérülés, hol rossz teljesítmény miatt, de mindig gyengén muzsikál. A középpályájuk is mintha súlytalanná válna, és csak a gyors szélsők, mint például Depay, révén tudnak veszélyeztetni. Ehhez hasonló érveket tudunk felhozni az angolok mellett is. Szóval egy igazán gyors mérkőzés várható, ahol a támadók nagyon élhetnek, mert az angolok védelme is megzavarható. Sokkal motiváltabbak és frissebbek az angolok, akik hazai közegben vélhetően a győzelmet is meg akarják szerezni, de én a gólok felé mennék el, például AH 2 gól felett 1.475-ért.

1 hozzászólás

Comments are closed.