MEGOSZTÁS
Az ír válogatott. Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com

A házigazda francia labdarúgó-válogatott vezetői és játékosai örülnek, hogy a rendes játékidőben sikerült kiharcolniuk a továbbjutást az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, az írek viszont csalódottak, hiszen már a második percben vezetéshez jutottak.

Az első félidő közepén találtak magukra

“A gyors tizenegyes-gól után a csapatom nehezen lendült játékba – mondta Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya. – Az írek nagyon jól játszottak. Egy jól védekező ellenféllel szemben minden csapatnak nehéz dolga van, ezt láthattuk már a korábbi nyolcaddöntős mérkőzéseken is. Mi körülbelül az első félidő derekán találtunk magunkra. Jó ritmusba kerültünk, ez még veszélyesebbé tesz bennünket, de még nem szabad a döntőre gondolnunk.”

Antoine Griezmann fordított

“Csodálatos, hogy betaláltam és továbbjutottunk. Ma a családom is ott volt a lelátón, természetesen nagyon örülök, hogy velem ünnepeltek. Sokáig úgy tűnt, hosszabbítás lesz a dologból, de szerencsére már 90 perc alatt sikerült eldöntenünk a továbbjutást.” – fogalmazott az Atlético Madrid légiósa.

Mindent megtettek az írek

Martin O’Neill, az írek kapitánya azt mondta: szerinte természetes, hogy most nagyon csalódottak.

“A második félidőben nagyon gyorsan bekaptuk a két gólt. Talán ha egy kicsit hosszabban tudjuk őrizni az előnyünket, az elég lett volna. De ennek a csapatnak senki nem tehet szemrehányást, mert mindent megtettek. Többet nem lehetett elvárni. Franciaországnak nagyszerű válogatottja van. Sok sikert kívánok nekik a folytatásra! – nyilatkozott a szakember.

A franciák a negyeddöntőben a hétfő esti Anglia-Izland összecsapás győztesével találkoznak majd vasárnap, Párizsban.