MEGOSZTÁS
Erik Hamren. Fotó: Iurii Osadchi/Shutterstock.com

Erik Hamren szövetségi kapitány kijelölte Svédország keretét a 2016-os Európa-bajnokságra. A lista élén természetesen a PSG-csatár Zlatan Ibrahimovic foglal helyet (ugyan Ibra eligazol Párizsból, s a következő idényben már egy másik csapat tagja lesz, ám jelenleg még a PSG labdarúgója), de John Guidetti, Marcus Berg, Kim Källström és Pontus Wernbloom is a keretben van.

Sőt, még a sérüléssel bajlódó Albin Ekdal is kapott meghívót. Róla a svéd nemzeti csapat edzője elmondta, hogy előfordulhat, hogy nem fog felépülni az EB-re, s emiatt csere lesz a keretben, de egyelőre az van, hogy Ekdal élvezi Erik Hamren bizalmát.

Svédország kerete

Kapusok: Andreas Isaksson (Kasimpasa), Robin Olsen (Koppenhága), Pontus Carlgren (AIK).
Hátvédek: Ludwig Augustinsson (Koppenhága), Mikael Lustig (Celtic), Andreas Granqvist (Krasnodar), Erik Johansson (Koppenhága), Victor Nilsson Lindelöf (Benfica), Martin Olsson (Norwich), Pontus Jansson (Torino).
Középpályások: Jimmy Durmaz (Olympiakosz), Albin Ekdal (Hamburg), Emil Forsberg (Leipzig), Oscar Hiljemark (Palermo), Kim Källström (Grasshoppers), Sebastian Larsson (Sunderland), Pontus Wernbloom (CSZKA Moszkva), Erkan Zengin (Trabzonspor), Oscar Lewicki (Malmö).
Csatárok: Marcus Berg (Panathinaikos), John Guidetti (Celta Vigo), Zlatan Ibrahimovic (PSG), Emir Kujovic (Norrköping).