MEGOSZTÁS

Nehéz eldönteni, hogy Cristiano Ronaldo, vagy Ausztria a csalódottabb az első kör után. A portugál nagyon berágott az izlandiakra, mert azok döntetlent merészeltek játszani ellenük. Eközben Ausztria nagyobb gondokkal küzdött, nevezetesen Magyarországgal. Egy pontot sem hagytunk a sógoroknak, vannak is bajban rendesen. A Portugália – Ausztria találkozóra Párizsban kerül sor, a játékvezető pedig az olasz Rizzoli lesz.

Más ellenféllel szemben jobb lesz

Portugália abban bízik, hogy Ausztria ellen könnyebb meccsük lesz, még akkor is, ha elismerik ellenfelük tudását. “Erősek támadásban, kiváló képességű játékosaik vannak. David Alaba, Arnautovic, Janko, Harnik, mind ott vannak a topon, képesek megtartani és jól megjátszani a labdát. Teljesen más meccs vár ránk, mint Izland ellen, mely válogatott inkább defenzív stílust mutatott be” – mondta a portugál szövetségi kapitány. Egyszerű ez, ha több a hely, mert kevesebb ellenfél marad hátul, akkor a gyors játék gyors tud maradni. Vannak területek, ahova a portugál támadók be tudnak indulni. Ezt nyilván tudja Ausztria is, ezért nekem úgy tűnik, hogy ők lesznek a találkozó kulcsai, és nem Portugália. Ronaldóék hozni fogják az alapjátékukat, és meglátják mire elég. Ez történt Izland ellen is, ott egy pontra volt elég.

Cristiano Ronaldo (Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com)
Cristiano Ronaldo (Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com)

Ronaldo győztes mentalitása utolérhetetlen

Cristiano Ronaldóval folyamatosan foglalkozik a külföldi sajtó. Az első meccsük után nagyképűnek nyilvánították és arrogánsnak. Volt egy nagy helyzete, amivel eldönthette volna az Izland elleni összecsapást, de az kimaradt. Ezután kiakadt az ellenfélre, hogy az nem akar focizni. Akadt ő már ki a saját csapatára is idén, szóval nem válogat a bűnöskeresésben, de a kihagyott helyzetekről ritkán beszél. Helyette gyenge mentalitásúnak nevezi a miniállamot, mert az nem nyomott le egy Barcelonás tiki takát. Ha követjük a pályafutását, akkor tudhatjuk, hogy pont ezek után szokott győztes gólt szerezni, mert mindez nyilván nagyképűség is részéről, de sokkal inkább az elképesztő győzni akarása okozza. Nem bajnoki címekben gondolkodik, hanem minden meccsen nyerni akar. Én legalábbis ezt látom rajta, bármennyire is nem kedvelem, és ez egy pontosan olyan mérkőzés lesz, amit ő megnyerhet. Jöhet a pózolás, a terpeszbe ugrásos üvöltés. Gólja 1.95-ért játszható.

Kipukkadt az osztrák lufi

Korábban bátorkodtam leírni, hogy a védekező csapatok ellen ez az osztrák csapat többnyire kifúj. Bernd Storck bevitte a mattot nekik, úgy múlta őket felül taktikailag, hogy öröm volt nézni. Persze segített a kapufa rajtunk, de a megszokott osztrák passzjátékot szépen feltúrtuk. Most ők is másra készülhetnek, és ez rosszabb lesz. Mindkét magyar támadás a gyorsaságra épült, és az osztrák védők zavarodottságukban leginkább csak szemmel követték le az eseményeket. Szerintem ez lesz most is a vesztük, a gyorsaság, amivel a védőik nem tudnak mit kezdeni. Ennél már csak a frusztráltságuk volt viccesebb, ahogy nem tudták elfogadni a vereséget. Na ez a kicsinyes mentalitás, és nem az izlandi ünneplés.

Bordeaux, 2016. június 14. Gera Zoltán (b), Szalai Ádám (j2) és az osztrák csapatban játszó David Alaba a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja elsõ fordulójában játszott Ausztria - Magyarország mérkõzésen a Bordeaux-i Stadionban 2016. június 14-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Bordeaux, 2016. június 14.
Gera Zoltán (b), Szalai Ádám (j2) és az osztrák csapatban játszó David Alaba a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja elsõ fordulójában játszott Ausztria – Magyarország mérkõzésen a Bordeaux-i Stadionban 2016. június 14-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Nem figyelnek annyira Ronaldóra

A mérkőzés előtti nyilatkozatok annyira sablonosak, hogy túl sok érdekességet már nem tartalmaznak. Az osztrák szövetségi kapitány szerint az egész portugál csapat veszélyes, nem Ronaldóból áll, hanem sok remek játékosból. “Nem csak Cristianóra fogunk figyelni. Csapatként kell védekeznünk” – mondta. Abszolút igaza van! Nanival és Andre Gomessel például érdemes lesz vigyázni, mert amikor elemükben vannak, akkor ott gól születik. Előbbi az akciók befejezésében jeleskedett, 5 kapura lövéssel, míg utóbbi az előkészítésben. Gomes különösen nagyot játszott, csapata legjobbja volt. Felszabadítások, labdaszerzés, szerelés, és persze kulcspasszok, meg egy gólpassz. A legnagyobb lövőkedve természetesen Ronaldónak volt, de célt 10 lövéséből csak egyszer talált célt. Három veszélyes figura kapásból, lesz itt gond osztrák védők.

F-csoport tabella

Név LM Ny D V RG:KG GA Pt
Magyarország 3 1 2 0 6:4 +2 5
Izland 3 1 2 0 4:3 +1 5
Portugália 3 0 3 0 4:4 0 3
Ausztria 3 0 1 2 1:4 -3 1

Fogadjunk a portugálokra?

Nálam a találkozó esélyesei a portugálok. Győzelmükre 1.95-ös szorzón fogadhatunk. Azért nem várok meglepetést az osztrákoktól, mert egy szétesett, és pontatlan csapat benyomását keltették bennem, akik a minimális nyomásra sem reagáltak jól. Persze CR is hisztizett, de ő megvárta a meccs végét, előtte 10-szer megkínálta a kaput. Az egy portugál gól 1.20-as odds, míg a kettő már egész jól festő 1.66-os szorzóért vihető. Aki még hisz az osztrák csapatban, az dupla esélyben is egész jó áron fogadhat rájuk: Ausztria nyer, vagy döntetlen 1.85-ért. Mindkét csapat győzelmi kényszere miatt én gólokra tippelek.

Ázsiai hendikepp 2 gól felett @ 1.69 Unibet

Ennél a fogadási típusnál pontosan 2 gól esetén a tét visszajár.

Kezdőcsapatok

1Portugália

 • Rui Patricio
 • Pepe
 • Raphael Guerreiro
 • Ricardo Carvalho
 • Vieirinha
 • Andre Gomes
 • Joao Moutinho
 • William Carvalho
 • Ricardo Quaresma
 • Cristiano Ronaldo
 • Nani

2Az izlandi kezdőcsapat

 • Robert Almer
 • Christian Fuchs
 • Florian Klein
 • Martin Hinteregger
 • Sebastian Prödl
 • David Alaba
 • Julian Baumgartlinger
 • Stefan Ilsanker
 • Marko Arnautovic
 • Martin Harnik
 • Marcel Sabitzer

A mérkőzéstipp játék nyertese sotet93

Gratulálunk, sotet93!

A nyertes tipp: X, Marc Janko, 45. perc, beküldve: 2016.06.18 11:53 CEST