MEGOSZTÁS
Christoph Daum. Fotó: 9EkieraM1/Wikipédia

Bekövetkezett az, amit a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságon csúfosan leszerepelt román válogatottnál várni lehetett, amit gyakorlatilag minden román focidrukker várt és amiről mi is hírt közöltünk: a román EB-búcsút jelentő Albánia elleni kudarc tényleg Anghel Iordanescu szövetségi kapitányi pályafutásának a végét jelentette. A román fociszövetség illetékesei július 7-én bejelentették, hogy Christoph Daum lett Románia fociválogatottjának szövetségi kapitánya.

A 62 éves német szakember korábban – többek között – az FC Köln, a Stuttgart, a Bayer Leverkusen, a Besiktas, a Fenerbahce, az Austria Vienna és a Club Bruges trénere volt, s edzői pályafutása során olyan focisták szerepeltek az általa irányított csapatokban, mint például Michael Ballack, Jürgen Kohler, Roberto Carlos, Nicolas Anelka, Thomas Hässler, Matthias Sammer és Bodo Ilgner.

Christoph Daum közel 400 alkalommal ült edzőként német élvonalbeli csapat kispadján és az 1991–92-es szezonban Bundesliga-aranyérmet szerzett a VfB Stuttgart szakvezetőjeként.