MEGOSZTÁS

Meccsről-meccsre felülírja a várakozásokat a magyar válogatott, miközben Storck ügyesen keveri a paklit, játékosaink hatalmas szívvel játszanak! Ez a két elem pedig sikerre predesztinál minket, és ezek miatt nem lefutott ez a párharc. Papíron ők az esélyesek, de 15 millióval kell felvenniük a versenyt! Hajrá Magyarország!

Mi már nem veszíthetünk!

Miután kijutott a magyar válogatott az Európa-bajnokságra, nagyon kevesen gondolhatták azt, hogy végül a csoportkört veretlenül, legtöbb gólt lőve, első helyen zárja. Három mérkőzésen is felejthetetlen élményt szereztek nekünk a srácok, amiért nagyon hálásak vagyunk! Innentől kezdve minden csak bónusz, ha épp kiesünk a belgák ellen, akkor sem szólhat senki, hiszen erőn felül teljesítve, szívből játszottak Geráék, és minden gólörömből látszik, hogy ezt értünk, szurkolókért teszik. Aki ezek után károg, az hülye. A belgákon van a nyomás, nekik kínos lenne a magyar csapat ellen kiesni, hiszen ők a titkos favoritok, akik néhány hónapja még a FIFA-ranglistát is vezették. Az ehhez hasonló pszichológia előnnyel eddig láthatóan jól sáfárkodtak Storck fiai. Elég csak megnézni Dzsudzsákot, újra sziporkázik, kulcspasszok sorát adja, és kétszer is mattolta Portugáliát.

Lyon, 2016. június 22. Gera Zoltán (k) ünnepel csapattársaival, miután gólt rúgott a portugál válogatottnak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójának Magyarország – Portugália mérkõzésén a lyoni stadionban 2016. június 22-én. (MTI/EPA/Robert Ghement)
Lyon, 2016. június 22.
Gera Zoltán (k) ünnepel csapattársaival, miután gólt rúgott a portugál válogatottnak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójának Magyarország – Portugália mérkõzésén a lyoni stadionban 2016. június 22-én. (MTI/EPA/Robert Ghement)

Dárdai: Merjünk nagyok lenni

Amikor én (szerk.) készítettem a magyar előzeteseket, két biztos pont volt bennük: a magyar gól tipp, ami most 2.10-et érhet, illetve Dárdai Pál szavai. Jöjjenek is korábbi szövetségi kapitányunk gondolatai. “A másik ág rosszabb, ott ahol egy német, angol, francia válogatott van. A miénk könnyebb, ha minden jól megy, ebből bármi lehet. Legyünk masszívak, aztán meglátjuk mi lesz. Itt olyan csapatok vannak, akik jobban fekszenek nekünk. Annyi rosszat kapott ez a válogatott az elmúlt években, hogy mentálisan erősek. A sok szeretet ami most jön feléjük, szárnyakat ad nekik. Futballoztunk a portugálok ellen, eddig csak úgy ott voltunk ellenük a pályán, most meg mi domináltunk, sokszor labda nélkül is, mert ésszel játszottak” – mondta Dárdai. A Hertha edzője az NSO-nak beszélte a jövőről is. “A válogatott megtette, ami tőle telt, a gyerekek megint bolondulnak a fociért, Magyarország újra futballnemzet lehet. Ha most nem lovagoljuk meg az euforikus hangulatot, akkor soha. Merjünk csak nagyok lenni, ússzunk az árral! Azokat meg felejtsük el örökre, akik éveken át csak köpködtek” – vélekedett a magyar fociról.

Mit tud ez a Belgium?

A belgák játékosa, Radja Nainggolan a javuló védelmükről beszélt. “Új rendszerben játszunk: Meunier a szélen, Alderweireld középen próbálja megakasztani a támadásokat. Úgy gondolom, hogy a védelmünk meccsről meccsre egyre hatékonyabb lesz. Ez jót tesz az önbizalmunknak” – emellett azt is elmondta, hogy nem nézik le a magyarokat, akik jól játszottak a csoportkörben, sok gólt lőttek, de sokat is kaptak. Az olaszok ellen csalódáskeltő volt az Eb-rajtjuk, ezután jöttek a taktikai változtatások, amiről Nainggolan beszélt is. Viszont összességében nyugodtan elmondhatjuk, hogy Marc Wilmots, tehát a szövetségi kapitányuk a kerékkötője ennek a csapatnak. Nem hozza ki a minőségi alapanyagból a maximumot, nem titkos esélyesnek kellene lenniük ennyi remek játékossal, hanem az egyik legnagyobb favoritnak. Azért lehet keresni valónk ellenük, mert a támadó harmadban egy zárt védelemmel szemben nincs meg a kellő taktikai felkészültségük, ötlettelen és sematikus focit játszanak megfelelő gyorsaság nélkül.

Nainggolan - Belgium (Fotó: Marco Iacobucci EPP/Shutterstock)
Nainggolan – Belgium (Fotó: Marco Iacobucci EPP/Shutterstock)

Ne vitassuk el, esélyesebbek!

Az eddigi érvekkel nem oda akarok kilyukadni, hogy mi vagyunk az esélyesek. Erről szó sincs, de a zárt védekezéssel zavarba lehet őket hozni. Nem csak most van ez így, a világbajnokságon is ez történt velük, és azóta is mindig. Legaktívabb és legjobb játékosuk magasan Kevin de Bruyne. Több veszélyes dolga is van. Egyrészt bátran ráteszi messziről is, tehát a Mackónadrágok Királya készülhet rá, hogy megkínálja párszor. Eddig 10-szer próbálkozott a 16-oson kívülről lövéssel. Másrészt labdákat szerez, szerel, és ami igazán nagy baj, hogy jól passzol. Nem ő adta át legtöbbször a társainak a lasztit a belgáknál, de abban nagy előnnyel vezet a többiekhez képest, hogy azok mennyire fontosak voltak. A helyzetet kialakító, tehát építő jellegű és nem tili-toli passzokat kulcs átadásnak hívják a statisztikusok, és ebben már 18-nál jár. Ha nem is jelenthető ki teljesen egzakt módon, de ez közel húsz veszélyes támadás alapja. Én úgy látom, hogy rajta múlhat a belgák sikere, és a mi vesztünk. Reméljük tudják semlegesíteni a fiúk.

Magyarország foci Eb statisztikái
LM RG RG1 LÖV SZ FC SL PL
4 5 1 43 / 24 18 58 12 0
1.25 0.25 10.75 4.5 14.5 3
Belgium foci Eb statisztikái
LM RG RG1 LÖV SZ FC SL PL
5 9 2 72 / 34 41 49 9 0
1.8 0.4 14.4 8.2 9.8 1.8

Tippeljünk magyar gólra és szurkoljunk?

Eddig mindig azt ajánlottam, hogy tippeljünk magyar gólra, mert akkor az dupla öröm lesz. Ezt továbbra is tartom, hiszen ezzel a stratégiával pluszban vagyunk már, és a duplán szurkolás jó móka. Ez ahogy korábban is írtam 2.10-ért fogadható. A dupla esély 1X, tehát hogy Magyarország nyer vagy döntetlen játszik, szintén egész magas szorzóért szerepel a kínálatban (2.30). Dárdai pedzegette a 120 perces drámákat. Fogadhatunk arra is, hogy hosszabbításban dől el a párosítás (7.00), illetve büntetőkkel (6.00). Akárhogy is lesz, szép volt fiúk! Köszönjük a felejthetetlen élményeket! Hajrá Magyarország!

A mérkőzéstipp játék nyertese Salvio

Gratulálunk, Salvio!

A nyertes tipp: 2, Toby Alderweireld, 31. perc, beküldve: 2016.06.26 20:15 CEST

 
 

6 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.