MEGOSZTÁS
Marseille, 2016. június 16. A francia Antoine Griezmann (k) örül, miután gólt fejelt a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság A csoportja második fordulójában játszott Franciaország - Albánia mérkõzésen a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 15-én. Franciaország-Albánia 2-0. MTI Fotó: Illyés Tibor

Miközben a francia válogatott fölényes sikerével zárult Franciaország-Izland (5-2) negyeddöntőben a francia csatár Antoine Griezmann megszerezte a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság jubileumi – 100. – gólját, másutt is érdemes elkönyvelni a házigazda francia együttes dominanciáját.

Franciaország nemzeti csapata két rekordot is megdöntött az izlandiak elleni mérkőzésen: egyrészt az EB leggólgazdagabb mérkőzése terén a magyar-portugál meccs 6 gólját felváltotta a francia-izlandi összecsapás 7 gólja, másrészt pedig már nem a belga válogatott büszkélkedhet azzal, hogy a legtöbb gólt szerezte egy meccsen a mostani EB-n (Belgium-Magyarország 4-0), hanem már ebben is francia gárda a legjobb (Franciaország-Izland 5-2).

Sőt, a 2016-os EB jelenlegi góllövőlistájának élén az első 5 helyzettből három a francia játékos: Antoine Griezmann (4 gól), Dimitri Payet és Olivier Giroud (3-3 gól). A 3 gólos spanyol Alvaro Morata – csapata kiesése miatt – már nem bírja tovább növelni góljainak számát, így a három francia játékos mellett már csak a 3 gólos Gareth Bale (Wales) van versenyben.