MEGOSZTÁS
Manuel Neuer. Fotó: katatonia82/Shutterstock.com

„Sohasem éltem még át ehhez hasonló tizenegyespárbajt. Azt hittem, hogy az olasz játékosok többsége középre céloz. Egészen különleges, hogy ilyen sokakra került sor. Drámai volt. Felkészültem az olaszokból, de egyikőjük sem oda rúgta a labdát, ahová szokta” – mondta Manuel Neuer német válogatott kapus a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati negyeddöntője után, amelyen sporttörténeti tettet hajtottak végre a németek és rangos focitornán először bizonyultak jobbaknak az olaszoknál. Azaz: Joachim Löw véget vetett a németek olaszfóbiájának!

Az alacsony színvonalú találkozót és az ugyancsak unalmasra sikeredett 30 perces hosszabbítást izgalmas és emlékezetes büntetőpárbaj zárta, amelynek során a tizennyolc 11-esből hetet kihagytak a játékosok.

Érdekesség, hogy az angol Premier League-ben játszók közül mindegyik focista kihagyta a saját büntetőjét (Darmian, Pellé, Schweinsteiger, Özil), de rajtuk kívül még Zaza, Bonucci és Müller is hibázott. Szintén érdekes az olasz csatár Zaza helyzete, akit Antonio Conte szövetségi kapitány a hosszabbítás utolsó percében cserélt be azért, hogy tizenegyest rúghasson. A rendes játékidőben már nem is ért labdába, majd a 11-eseknél nekitipegett a sajátjának és kapu fölé lőtt.

Graziano Pelle esete is az érdekességek és a mosolyogni valók közé tartozik. Az ezen a kontinensviadalon korábban már két gólt is szerző olasz játékos ezúttal leginkább azzal foglalta el magát a 11-es rúgása előtt, hogy jelezze a német kapusnak, hogy panenkázni fog, ám végül az történt, hogy a 11-es rúgásakor nem csak panenkázásra nem volt képes, de még csak a kaput sem találta el.