Magabiztos sikerrel nyolc között Németország

Magabiztos sikerrel nyolc között Németország

131
0
MEGOSZTÁS

A világbajnok német labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte a szlovák csapatot a franciaországi Európa-bajnokság vasárnap délutáni nyolcaddöntőjében, Lille-ben.

A német válogatott nagy tornákon a legutóbbi 16 mérkőzéséből 13-at megnyert két döntetlen és egy vereség mellett, a két együttes legutóbbi összecsapása viszont óva intette a világbajnokot, amely május 29-én Augsburgban 3-1-re kikapott a szlovák csapattól felkészülési mérkőzésen.

Az első lehetőség a szlovákok előtt, adódott, ám nem éltek vele, a németek pedig korán megszerezték a vezetést egy rossz felszabadításnak köszönhetően: ez volt Jérome Boateng első válogatottbeli találata a 63. mérkőzésén. Ráadásul már az első negyedóra végére megduplázhatták volna előnyüket, Özil gyenge büntetőjét azonban hárította Kozácik.

A folytatásban is a németek akarata érvényesült – 15 alkalommal kísérleteztek az első 45 percben -, ám Manuel Neuer bravúrjára is szükség volt a félidő előtt ahhoz, hogy előnnyel vonulhassanak szünetre. Hogy ez nem egy, hanem kétgólos volt az első félidő után, arról pedig Draxler és Gomez gondoskodott egy baloldali akció végén.

A második játékrészben néhány szlovák lehetőség után újra a német válogatott vette kezébe az irányítást, s növelni is tudta előnyét. Ezt követően is a – korábbinál szolidabb tempóban, de a – világbajnok dominált, a szlovákok – immár a Ferencváros támadójával, az Eb-n először pályára lépő Stanislav Sestákkal a soraikban – pedig nem tudták csökkenteni a hátrányukat.

Németország 3 – 0 Szlovákia statisztikák