MEGOSZTÁS
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo. Fotó: AGIF / Shutterstock.com

Az Unibet Eb-re ajánlott speciális fogadási opciói között több érdekességet találunk. Ezek közül már ajánlottunk párat, de van még egy-két nem mindennapi opció a kínálatban, ami említést érdemel. A következő tippünk főszereplője a portugálok csapatkapitánya, Cristiano Ronaldo.

A luzitánok gólrekordere

Ronaldo világklasszis. Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de az fix, hogy amit ő tud, azt nagyon kevesen. Nélküle sokkal szegényebb lenne a futball, szóval örülhetünk, hogy látjuk őt játszani hétről-hétre. Klubcsapataiban lőtt góljait nem könnyű számon tartani, nem is számolgatjuk, mert igen hosszúra sikeredne ez a cikk. A portugál válogatottban is rekordernek számít, 56 gólt szerzett a nemzeti tizenegyben, de nagyobb összegben lehetne rá fogadni, hogy pályafutása során 100-ig nem nagyon fog megállni. Mondjuk Ronaldo ’már’ 31 éves, de azzal a fizikummal, ami neki van, még 40 éves korában is simán válogatott lesz, és ha az lesz, gólokat fog lőni…

A „klasszikus” CR7-gólöröm

Ronaldo egyéniség. Kevés játékos van, akinek egyedi mozdulatai vannak. Rivelinóhoz kötjük például az elasticót, Ronaldinhóhoz a no look pass-t, Zizouhoz a Zidane-cselt. Ronaldónak két egyedi mozdulata, vagy inkább mozdulatsora is van. Az egyik, amikor szabadrúgáshoz készülődik, a másik, amikor a gólját ünnepli. Jobbik esetben egy bő 10 másodperc alatt láthatjuk mindkettőt, ehhez semmi más nem kell, mint egy pontrúgás, a labda, és Ronaldo…

Egyébként az a ’klasszikus’ Ronaldo-gólöröm sem veszélytelen, Stephen Tulloch, NFL-játékos térdszalagja szakadt el egy sack utáni örömködés közben. Ő is Ronaldóéhoz hasonló mozdulatsorral akarta magát ünnepeltetni, és a felugrással nem is volt baj, de a talajfogás közben elszakadt a térdszalagja. (Egyszerre morbid és ciki, amikor egy NFL-játékos a legkeményebb test-test elleni ütközéseket kibírja, majd ilyen módon sérül le…)

Lesz-e mezlevételes gólöröm?

De térjünk vissza Ronaldóhoz, az Eb-hez és a sportfogadáshoz. Kerülgettük a tippet, mint macska a forró kását, de csak eddig. A tippünk, hogy Ronaldo egyetlen gólját sem fogja mezlevétellel ünnepelni a 2016-os Eb-n! Ha valóban nem lesz mezlevételes gólöröm CR7-nél, 1.72-es oddsal számolhatunk. (Egyébként, aki szerint mégis letépi magáról a mezt valamelyik gólja után, 2.00-es szorzóval kalkulálhat.)

Először is a gólörömhöz gól kell! Ebben a csoportban azért Ronaldo villanhat párszor, de azt ne feledjük, hogy az esetében lőni egy gólt olyan, mint nekünk a fogmosás. Természetes dolog. Pályafutása során több száz gólt szerzett. Tegyük fel, gólt lő Izlandnak, nem valószínű, hogy rögtön letépi magáról a mezt. Vélhetően, aki már látni akarta a felső testét, az már látta is.

Cristiano Ronaldóra vonatkozó ajánlatok

Gólkirály – 9.00  Gólt lő Izland ellen – 1.80  Legjobb játékos a tornán – 13.00

Csak a negyeddöntők után törlődnek a sárgák

Hogy ne csak poénkodjunk, ezen az Eb-n a csoportmeccsektől a negyeddöntőig halmozódnak a sárgák, a negyeddöntők után viszont a sárga lapok törlődnek. Az elődöntőben mindenki ’tiszta lappal’ indul. Ugyanakkor, aki pirosat kap az elődöntőben, az ugyanúgy nem játszik a döntőben, ahogy eddig sem játszhatott.

Tippünk tehát az, hogy Ronaldónak nem lesz mezlevételes gólöröme. Eleve a mezlevételért sárga lap jár, Ronaldo pedig aligha kockáztatja, hogy meccset kelljen kihagyni. Talán egyedül a negyeddöntő, és egy esetleges büntetőpárbaj lehet veszélyes a tippünkre, mert ha ott netán a luzitánok ötödik büntetőjét lövi, és azzal továbbjut a portugál-válogatott, ott vélhetően leszaggatná magáról a mezt. Igen ám, viszont erre mennyi az esély. Ugye, hogy kevés…

Ronaldo úgy ünnepli valamelyik gólját, hogy leveszi a mezét?

Tippünk:

Nem @ 1.72 (unibet)