MEGOSZTÁS

A magyar válogatott a selejtezők során 11 gólt szerzett. Tíz meccsen tizenegyet. Nem sok. Bármilyen meglepő, de egy olyan játékosunk sem volt, aki egynél több meccsen képes lett volna betalálni. Ha konkrétan csak a selejtezőket nézzük (a norvégok elleni pótselejtezőket nem), akkor tényleg nem volt egy olyan spílerünk sem, aki minimum két Eb-selejtezőn szerzett volna gólt. Duplázónk is csak kettő akadt, Böde Dani Feröernek vert kettőt, Németh pedig a görögök elleni 4-3-as zakó alkalmával köszönt be kétszer. Kuriózum lenne?

Nem az, hisz a román labdarúgó-válogatottban sem volt olyan játékos, aki minimum két selejtezőn gólt tudott volna szerezni. Papp, Stancu és Budescu is eljutott két gólig, de a gólokat mindhárom játékos egy-egy meccsen szerezte. Magyarország és Románia mellett még Albánia válogatottja az, ahol egy játékos sem talált be min. két Eb-selejtezőn, de Albánia ’mentsége’ lehet, hogy csonka csoportban szerepelt.

A válogatottunk tehát nem ontja a gólokat, nehéz azt mondani a magyar csapatra, hogy támadó felfogásban játszik. Igazi célfutball a miénk, stabil védekezésre épít a Storck-csapat. Ez jellemezte már a Dárdai-érát is, és Storck mester irányítása alatt sem jellemzőek a gólzáporos meccsek.

Adódik a kérdés, mégis ki lőheti a legtöbb gólt az Eb-n?

Dzsudzsák Balázs? A románok ellen szabadrúgásból szerzett gólja sokunknak beégett, de ennyi. Egy gól, s nem több.

Gera Zoli? Szintén egy gólt jegyzett, de már nem is a gólszerzés Zoli első számú feladata. Csatáraink sem villogtak, Priskin, Németh, Szalai és Böde is szerzett gólt, Nikolicsnak ez a válogatottban az Eb-selejtezők során nem jött össze. A középpályások közül Stieber és Lovrencsics talált be az említett Dzsudzsákon és Gerán kívül, a védők közül pedig Guzmics villant egyszer.

Ha a norvégok elleni pótselejtezőket is számítjuk, akkor 12 meccsen 10 játékosunk szerzett legalább egy gólt. Nézzük a jó oldalát, az ellenfeleknek nem elég csak XY játékost kikapcsolni, bárki képes gólt lőni, ill. senki…

Ha a realitások talaján maradunk, akkor 2-3 gólt fogunk lőni az Eb-n. Talán ha továbbjutunk, akkor nőhet ez a szám, de az már kétséges. Valószínűleg a támadó zónából kerül ki a legeredményesebb játékosunk, de lesz-e valaki, aki egynél többször talál be az Eb-n. Ha igen, valószínűleg két góllal már a válogatott leggólerősebb játékosa lesz.

A pontrúgások sokat érhetnek

Igazi rulett ilyen szempontból a válogatott házi gólkirályára fogadni. Mégis Dzsudzsák Balázs lehet az, aki gólt, gólokat lőhet. Egyrészt azért, mert elég jó lába van hozzá, másrészt azért, mert ő végzi el a pontrúgásokat, és valószínűleg ő lőné a büntetőt is, ha ítélnének a javunkra. Balázsnak tehát ilyen szempontból helyzeti előnye van, és ne feledjük, hogy a Magyarország – Horvátország (1-1) felkészülési mérkőzésen is a nyírlugosi származású labdarúgó villant. Ha olyan tűz ég majd benne, mint a norvégok elleni visszavágón, akkor igazi vezére lesz a válogatottnak, és ez gólban/gólokban is megmutatkozhat.

A magyar labdarúgó-válogatottban egyébként Puskás Ferenc lőtte a legtöbb gólt, 85 meccsen 84-et. A jelenleg is aktív játékosok közül Gera Zoli a legeredményesebb 24 góllal. Dzsudzsák Balázs eddig 18-at jegyzett, Priskin pedig 17-szer talált be a válogatott mezében!

Legtöbb gólt szerző magyar játékos – ajánlat

Priskin – 3.50  Szalai – 4.50  Gera – 5.00  Dzsudzsák – 5.75  Böde “Az ébredő erő” – 15.00

Tipp

Dzsudzsák Balázs lövi a legtöbb gólt a válogatottban @ 5.75, Unibet

3 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.