MEGOSZTÁS
Eden Hazard. Fotó: CP DC Press/Shutterstock.com

Eden Hazard visszatér abba a városba, ahol a világ egyik legjobb labdarúgójává vált, s ahonnan négy évvel ezelőtt 40 millió euróért vitte el az angol élvonalbeli Chelsea. Lille a helyszíne a Belgium-Wales negyeddöntőnek, Hazard pedig Lille-ben lett világsztár.

A mostani Európa-bajnoki mérkőzés kapcsán a belga válogatott focista elmondta, hogy különleges emlékek fűzik a városhoz, ahol 7 évet élt. Valamint azt is mesélte az utolsó lille-i meccsén mesterhármassal búcsúzó belga játékos, hogy akkoriban még nem volt meg a Wales elleni negyeddöntőnek helyet adó Stade Pierre Mauroy, így most fog először játszani benne.

Eden Hazard 2005-ben költözött Franciaországba és csatlakozott az első osztályú Lille-hez. Két évet töltött a klub akadémiáján, majd 16 évesen debütált a felnőttek között. Az első teljes szezonjában elnyerte az év fiatal labdarúgója díjat, ezzel ő lett az első nem francia focista, aki megnyerte a díjat. A következő idényben ismételten elnyerte a díjat, így ő lett az első, aki Franciaországban két egymást követő évben is megkapta az év fiatal labdarúgójának járó díjat. A 2010-2011-es szezonban bajnokságot és kupát nyert a Lille csapatával és ő lett a Ligue 1-ben az év labdarúgója. Ismét rekorder lett, ugyanis ő a legfiatalabb focista, aki valaha az év labdarúgója lett Franciaországban.

Belgium fociválogatottjának csapatkapitánya kisebb combsérülést szenvedett a magyarok elleni nyolcaddöntőben, s emiatt a hét elején még nem edzhetett együtt a csapattársaival, viszont a Wales elleni találkozó előtti napon Hazard ismét edzésbe állt, azt mondta, hogy már minden rendben van és lehet számítani a játékára.