MEGOSZTÁS
Izlandi szurkolók. Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com

Az Európa-bajnokság egyik meglepetéscsapata volt Izland, mely hiába kapott ki öt góllal utolsó mérkőzésén a házigazda Franciaország ellen, mégis pozitív emléket őrizhet a tornáról. A 330 ezres népességű Izland debütálóként jutott el a negyeddöntőig.

Hősként fogadták a hazatérőket

A kiesés utáni pillanatokban sikereik kovácsát, a válogatott éléről távozó Lars Lagerbecket kérdezték arról, hogy mit gondol csapatáról. “Fantasztikus utazás volt. Csalódottak vagyunk a franciák elleni első félidő miatt, de a második félidőben megmutatták a játékosok, hogy van tartás bennük. Nagyszerű eredmény a negyeddöntő, sok munka volt benne. A szurkolók fantasztikusak voltak, még a lefújás után is énekeltek” – értékelt a kapitány.

Gylfi Sigurdsson is kitért a franciák elleni első félidőre, de ő is boldogan emlékszik vissza az elmúlt hetekre. “Csalódottak vagyunk az első félidő miatt, de Franciaország megérdemelte a győzelmet. Büszkék vagyunk. Ez egy fantasztikus torna volt, valami igazán egyedi élmény, egy kis ország számára. Túlteljesítettünk, olyat hajtottunk végre, amit senki nem várt tőlünk”. A hazaérkező izlandi hősöket több tízezren fogadták, és újra felcsendült a híres tapsolás is, melyet a következő videóban láthatsz is. Illetve ha kedved támadt egyedül is huhogni, akkor ide kattintva akár órákig is csinálhatod.