MEGOSZTÁS

Nyilván az alábbi cikk egy picit unalmasnak tűnik majd olyan személyeknek, akik ha nem is napi, de heti vagy akár havi szinten helyeznek el fogadásokat sporteseményekre, de akár még ők is találhatnak érdekes, új információkat.

Napjainkban a fogadási ajánlat már akkorára nőt, hogy szinte lehetetlen követni. Néha mi is, akik napi szinten témában vagyunk, meglepődünk, hogy mire lehet tétet elhelyezni. Angliában ugye megszokott szokás, hogy valaki beballag egy fogadóirodába, s kérvényez egy fogadási lehetőséget. Például, hogy a fia 20 év múlva Olimpiát nyer. A fogadóiroda erre tesz egy ajánlatot (meghatároz egy nyereményszorzót), s az illető egy tetszőleges összeggel fogadást köt az illető eseményre.
Igen, ilyesmit is lehet Angliában, ahol hatalmas múltja van a sportfogadásnak, nem hiába az online piac vezetői fogadóirodái között találjuk a brit cégeket.

shutterstock_232659001
Fotó: Michaelpuche / Shutterstock.com

Alapból viszont az egész úgy működik, hogy különböző sportesemények különböző kimeneteleire a bukmékerek meghatároznak egy ajánlatot, figyelembe véve számos tényezőt.
Az ajánlat publikálásakor mi nyereményszorzókat látunk, idegen nyelven oddsokat.
De mik is ezek az oddsok? Az odds határozza meg, hogy a feltett tét hányszorosát nyerhetjük meg, amennyiben az adott esemény bekövetkezik.

Pl. Németország nyeri az EB-t (5.00). Ebben az esetben a feltett tét ötszörösét nyerjük, ha valóban a germánok győznek. 1.000 Forintos tét esetén 5.000 Forint a nyeremény. Tiszta profit 4.000 Forint (nyeremény-tét).

Nálunk a decimális (tizedes) nyereményszorzó terjedt el, de pl. az Egyesült Királyságban a tört (fractional) nyereményszorzót használják.

A fenti példából kiindulva: Németország nyeri az EB-t (4/1). Ez startból megmutatja, hogy mekkora tiszta profitra számíthatunk. 1 eurós téttel tiszta profitunk 4 euró.

Anglia nyeri az EB-t (9.50) – tizedes nyereményszorzó
Anglia nyeri az EB-t (17/2) – tört nyereményszorzó

Hol fogadjunk?

Nem fogunk egy konkrét irodát ajánlani, inkább bemutatjuk a lehetőségeket. Minden lehetőségnek megvan a maga előnye, meg hátránya. A ti kezetekben a döntés.

Tippmix

Az utóbbi időben megújult Tippmixen jóval nagyobb a kínálat, mint korábban. Aki esetleg nem tudná, a Tippmixet a Lottózóban találjuk, hisz a Szerencsejáték Zrt. offline sportfogadás szolgáltatását jelenti.

Előnye, hogy a Lottózóban jókat dumálhatunk a mérkőzésekről, politikáról, meg még ki tudja miről, így elmondhatjuk, hogy a Tippmix az ideális sportfogadási lehetőség azoknak akiknek otthon nincs internetjük, áramszünet van, vagy csak egyszerűen szeretnek szocializálni, s a közösség számukra nem a Facebookot jelenti.

A Tippmix ajánlatot megtaláljuk a Szerencsejáték Zrt. által biztosított Szerencsemix újságban, vagy akár a Nemzeti Sportban, sőt az MTVA Teletext 879. oldalán (ezt még használja valaki?) is.

Tippmix bemutató

Online fogadóirodák

Nyilván a mai rohanó világban nincs mindig időnk Lottózóba mennünk, így számunkra nagy segítséget nyújtanak az online fogadásokat biztosító irodák. Sőt, az is megtörténhet, hogy olyan eseményre fogadnánk, amely későn kezdődik, s a lottózó már bezárt, így jól jön a nettes fogadás.

Hol fogadjunk online?

Számos lehetőség közül választhattok, mi viszont nektek az alábbiakat ajánljuk (mindenki döntse el, hogy számára melyik a jobb):

Bet365   Tippmixpro   Unibet

Mire van szükségünk?

Először is természetesen regisztrálnunk kell. Ez egy alapfeladat ahol bizonyos személyes adatokat kell megadnunk, illetve különböző preferenciákat választunk ki, mint pl. hogy milyen pénznemben kössük fogadásainkat.

BallBall14 / Shutterstock.com
BallBall14 / Shutterstock.com

Ha fogadni szeretnénk, akkor a második lépés, hogy egyenlegünket feltöltsük, amit megtehetünk számos metódus által (banki átutalás, elektronikus pénztárcák stb.). Mi a bankkártyás feltöltést ajánljuk, már a gyorsasága miatt is.

Amennyiben sikeres volt a regisztráció és egyenlegünk sem nulla, akkor irány az sportfogadás ajánlat, ahol van amiből választani.

Milyen egyéb előnyökkel jár az online fogadás?

Azon kívül, hogy az ajánlat hatalmas és folyamatosan frissítik, egyéb kedvező dolgokat is találunk itt. Íme egy pár:

Élő fogadás

Mérkőzések közben fogadhatunk az eseményekre. Ezeket élőben követhetjük, így jobb képet alakíthatunk ki az illető sporteseményről, s ennek tudatában köthetjük fogadásainkat.

Bónuszok

Az új játékosok kezdőbónuszokban részesülhetnek, de ezen kívül számos egyéb hűségbónusz is vár a sportfogadókra.

Cash-out opció

A bet365 fogadóirodánál a fogadásunkat lezárhatjuk (előzetesen kikérhetjük nyereményünket) még a sportesemény vége előtt. Természetesen kevesebbet kapunk, mintha megvárnánk a végét, de sok esetben jól jön és ugyebár, mint tudjuk az utolsó percekben sok minden történhet ami nem biztos, hogy nekünk kedvez.

Mobil fogadás

Okostelefonról manapság már alapelvárás, hogy fogadni lehessen. Ez már minden online fogadóirodánál elérhető, sőt a nagyobb irodák, mint a Bet365 és Unibet élő közvetítést is kínálnak mobilon is.

Hogy mégis melyik irodát válaszd?

Hasonlítsd össze az irodák ajánlatait. Néha nagyon nagy különbségek vannak egyes kimenetelek esetében.
Pl. Magyarország győzelmére az osztrákok ellen a Tippmixpro 4.90-es nyereményszorzót ajánl, míg a Bet365-nél ugyanez 5.75-öt ér, Unibetnél meg már 5.90!
Ugye nem mindegy, hogy pl. egy 1.000 forintos tétnél 4.900 forintot, vagy 5.900 forintot nyersz?
Ritka, de lehetséges, hogy van olyan esemény amelynél a Tippmixro ajánl jobb nyereményszorzót.

Bármelyiket is választod, ne felejtsd el, hogy a sportfogadást szórakozásból űzd!

Online sportfogadás – gyakran feltett kérdések

Nem illegális külföldi irodáknál játszani?

A külföldi fogadóirodáknál játszani nem tilos! Ezt semmilyen törvény nem tiltja. A külföldi irodák működését próbálják tiltani, inkább kisebb, mint nagyobbal sikerrel.

Biztonságos-e az online befizetés?

Igen. Az általunk ajánlott irodáknál legalábbis mindenképp. E cikk szerzője napi szinten használja a bankkártyáját online, s mégis a bankkártya adatait egy boltban történő vásárlásakor lopták el.

Biztonságos online fogadni?

Az általunk ajánlott fogadóirodák nemzetközileg elismert cégek, mely nem engedhetik meg maguknak, hogy hírnevüket bemocskolják.

1 hozzászólás

Comments are closed.