MEGOSZTÁS
Hajrá Magyarország! Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com

A magyar válogatott csapat és szurkolói szinten remekel, tehát nem ildomos kiemelni senkit, vagy ha igen, akkor egyesével mindenkit, Királytól kezdve egészen szegény lesérült Fiola Attiláig. De engedjétek meg, hogy most mégis hadd méltassak egy nagyszerű embert, és focistát!

Mágikus Magyar még mindig

Gyerekkorom óta Gera Zoltán a kedvencem, nem csak a zseniális játéka miatt, hanem azért, mert mindig megmaradt egy szerethető, és szerény embernek, pedig hívta őt teljes Anglia Mágikus Magyarnak is! “Azon kívül, hogy kiváló képességekkel megáldott, rendkívül technikás labdarúgó, az is vonzó benne, hogy nagyon nagy szíve van. Amikor játszik ezer százalékosan odateszi magát és megharcol minden labdáért. Meggyőződésem, hogy rendkívül sokra viheti nemzetközi szinten – mondta róla Guus Hiddink még 2005-ben. A szaltós gólörömét és hatalmas góljait még mindig emlegetik a WBA csapatánál, ezt az alábbi videót néhány napja rakta ki Facebook-oldalára az angol klub.

Már idős, ne vigyétek!

Lehetett olvasni olyan véleményeket az Európa-bajnokság előtt, hogy Gera már lassú, 37 évesen nem érdemes kivinni. Dárdai nyilatkozta anno az idősebb játékosainkról, hogy több munkát tesznek bele ebbe az egészbe, mint sok fiatal. “Egyébként pedig Bernd Storck abszolút rám bízza a döntést, hogy mennyit vállalok, de a társak is megkönnyítik a helyzetemet: lehet ebből a csapatból kimaradni? Lehet ebben a csapatban elfáradni?” – nyilatkozta Zoli az Üllői Út blognak a minap.

Második legidősebb gólszerző

Számokban is kell méltatnom nagyszerű középpályásunk. Befér a teljes mezőny top 10-es listájába a meccsenkénti szerelések terén (összesen 13-nál jár), a magyar csapaton belül Lang Ádámmal kiegészülve ők halászták el a legtöbbször az ellenféltől a labdát (5 alkalommal), és a negyedik legtöbbet passzoló (142) magyar is Gera. Más szerepkört tölt be, mint anno Mágikus Magyarként, hiszen hátrébb játszik, ezért a sok védekező statisztika, de ezt is remekül oldja meg. Mindezt 37 évesen megfejelte azzal, hogy Portugália ellen a 4. kapura lövéséből megszerezte első Eb-gólját. Ezzel ő lett a második legidősebb gólszerző (37 éves és 62 napos) az Európa-bajnokságok történetében. Az osztrák Ivica Vasticot (38 éves 257 napos) majd a következő Eb-n előzi meg. Ott már nem játszhatna? Nyilván nem fog, de nézd meg milyet teljesít most is, ilyen korban mások már rég visszavonultak! Gera nem hiszem, hogy olvasod ezt, de nincsenek rád szavak, számomra te vagy az Eb legnagyobb sztárja!

Gera Zoltán gólja! Szavazz rá!

Az UEFA oldalán lehet szavazni a legszebb csoportkörös gólra. Sok más találat mellett ott van Gera lent látható bombája. Szavazni ide kattintva tudsz! Hajrá Gera, hajrá Magyarország!

Magyarország mérkőzései az Eb-n

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég Helyszín TV
jún 14.
aut
0 - 2
(0 - 0)
hun
BordeauxM4 Sport
jún 18.
isl
1 - 1
(1 - 0)
hun
MarseilleM4 Sport
jún 22.
hun
3 - 3
(1 - 1)
por
LyonM4 Sport
jún 26.
hun
0 - 4
(0 - 1)
bel
ToulouseM4 Sport

1 hozzászólás

  1. Az hogy két kézzel visszahúzza a portugál csatárt, nem épp szerénységről árulkodik…de Nem is egy fair-play játékos! Egyik napról a másikra hogy lesz egy focistából világ sztár!????? 😀

Comments are closed.