MEGOSZTÁS

Francia és svájci fölény

Az A-csoport első két helyét előzetesen úgy tűnik, hogy Franciaország és Svájc szerzi meg. Románia és Albánia válogatottja a harmadik helyes továbbjutásban reménykedhet, köszönhetően annak, hogy támadásban nagyon gyengék. Akár három döntetlennel, lőtt gól nélkül is el lehet érni a kieséses szakaszt, de annyival jobbnak tűnik a két favorit, hogy a döntetlenek kiharcolása sem lesz egyszerű a románoknak és az albánoknak.

Erős csapatuk van a franciáknak

Rendezőként Franciaországnak nem kellett selejtezőket játszania, tehát tét meccsen már rég mérték össze az erejüket mással, de ilyen fiatal és erős kerettel nem csak továbbjutási, hanem komolyabb reményeik is lehetnek. Griezmann remek formában volt az egész szezonban, a hátán cipelte sokszor az Atletico Madridot. Rajta kívül a fiatalok névsora nagyon impozáns: Pogba, Coman, Martial, vagy épp Varane. Csupa olyan név, akik már 20-as éveik elejére világklasszis szintre jutottak és top csapatokban alapemberek. A francia foci jövője tehát pozitív, a kérdés az, hogy a válogatottbeli rutintalanságot, és a hazai rendezés miatti nyomást hogyan viseli majd Deschamp csapata.

Paul Pogba. Fotó: Vlad1988/Shutterstock.com
Paul Pogba. Fotó: Vlad1988/Shutterstock.com

Petkovic lehet Hitzfeld utódja?

Otmar Hitzfeld 6 éven keresztül irányította a svájci válogatottat, mellyel a 2014-es világbajnokságon a nyolcaddöntőig jutott. A vb után visszavonult a legendás tréner, helyét pedig Vladimir Petkovic vette át. A hat nyelven beszélő új szövetségi kapitány nem átlagos figura, új szabályokat vezetett be. Például a csapatmegbeszéléseken a játékosoknál nem lehet mobiltelefon, nem lehetnek nézők az edzéseken, és a játékosok a meccs előtt tudják meg, hogy kezdők lesznek-e vagy sem. Jó csapat áll a rendelkezésére, kérdés hogy meddig jut velük.

Sereghajtók: Albánia és Románia

Két erősen defenzív válogatott, melyeknek azért nincsenek igazán vérmes reményeik, mert támadásban gyengék. A románokkal egy csoportban szerepeltünk, és láthattuk, hogy a biztonsági játékot nem igazán adják fel a gólszerzés érdekében. A selejtezők alatt ők kapták a legkevesebb gólt, viszont keveset is rúgtak. Veretlenül jutottak ki, sokat köszönhettek a döntetleneknek. Az albánoknak hasonló a taktikájuk, olasz edző irányításával. Közel egyforma erősségű a két válogatott, vélhetően az egymás ellen játszott meccsükön fog eldőlni a harmadik hely sorsa.

Ki jut tovább az A-csoportból?

Franciaország – 1.02  Svájc – 1.25  Románia – 1.66  Albánia – 2.75

Fogadj MOST!

1 hozzászólás

Comments are closed.