MEGOSZTÁS

A legfiatalabbak a legidősebbek ellen

A B-csoportban találhatjuk az Európa-bajnokság legfiatalabb keretével utazó Angliát, illetve a két legidősebb csapattal rendelkező válogatottat, Szlovákiát és Oroszországot. Mellettük a kvartett negyedik tagja Wales, mely nemzet már több évtized óta arra várt, hogy újra világeseményen szerepelhessen. Érdekes csoport, egy igazi vérbeli rangadóval, Anglia és Wales között Lens városában. A helyiek már előre félnek, és alkoholtilalmat rendeltek el az összecsapás napjára.

Anglia remek támadókkal érkezik

Roy Hodgson szövetségi kapitánynak úgy tűnik nem lesznek csatárgondjai az Eb-n. Vannak ígéretes tehetségeik, mint például Harry Kane és Marcus Rashford, illetve rutinos klasszisaik, Wayne Rooney és Daniel Sturridge személyében. Ha ez nem lenne elég, ott van a legutóbbi Premier League idény berobbanó sztárja, Jamie Vardy. A selejtezőkben egyedüli csapatként, minden mérkőzésüket megnyerték, és 31:3-as gólaránnyal zártak. A csoportból való továbbjutás nem is lehet kérdés számukra, az események további alakulásában nagy szerepe lesz annak, hogy felállt védelmek ellen mire mennek. Az utóbbi időben ezzel gyűlik meg leginkább a bajuk, mert ilyen esetekben a gyors támadásokra épülő játékuk számára leszűkülnek a területek.

Marcus Rashford. Fotó: Mantashyan/Wikipédia
Marcus Rashford. Fotó: Mantashyan/Wikipédia

Wales húzóemberei: Bale és Ramsey

Összesen 11 gólig jutott Wales a selejtezők során, ebből hétszer volt eredményes Bale és kétszer Ramsey. Szövetségi kapitányuk, Chris Coleman nehéz helyzetbe kerülne, ha pótolnia kellene két meghatározó játékosát. A csapat többi tagja sem ügyetlen természetesen, szinte mindegyikük a Premier League-ben, de a selejtezők alatt azt lehet látni, hogy Bale klasszisa nélkül többnyire csak döntetlenekre lettek volna jók. Egy küzdős, biztonsági játékra törekvő válogatott, mely a szélvész gyors madridi sztár révén ellentámadásokból, és pontrúgásokból veszélyes.

Az Európa-bajnokság legrutinosabb csapatai

Miközben az angoloknál négy 30 éves játékos a rangidős, addig Szlovákia keretében 11, míg Oroszország esetében 9 futballista jutott túl a harmadik ikszen. Az orosz válogatott szinte teljes egészében otthon játszókra épül (az utolsó pillanatban honosítottak egy német légióst). Szövetségi kapitányuk Leonid Slutsky, aki a CSZKA Moszkva edzője is. Ingyen vállalta a feladatot, cserébe kicsit részre hajló volt a keret kialakításánál (7 játékosát hívta be CSZKA-ból). Szlovákiának dolgos, sokat futó csapata van. Skrtel a rangidős, összefogja a védelmet, míg Hamsik megadja a fazont. A selejtezőket jól kezdték, például megtréfálták a spanyolokat, de az utóbbi meccseiken fáradtnak tűnt ez a társaság.

Ki jut tovább az B-csoportból?

Anglia – 1.10  Oroszország – 1.36  Szlovákia – 2.10  Wales – 1.53

Fogadj MOST!

1 hozzászólás

  1. Roy Hodgsonnak véleményem szerint komoly csatárgondjai vannak már most. Kane tapasztalatlan. Vardy – az új Kevin Philips – szintén. Rooney lassul és egyre inkább visszaszorul a második vonalba, Sturridge ki tudja, mennyit bír majd. Rushford valószínűleg azért került be a keretbe, hogy ha mindenki csődöt mond és Rooney-n áll vagy bukik az egész támadójáték, legyen aki jól megérti magát vele és gyors is.

Comments are closed.