Aime Jacquet: Egy házigazda nem hibázhat

Aime Jacquet: Egy házigazda nem hibázhat

103
0
MEGOSZTÁS

Aime Jacquet volt a szövetségi kapitánya annak a francia válogatottnak, mely 1998-ban világbajnok lett. A FIFA honlapján az Európa-bajnokságról kérdezték, érintve természetesen a házigazdák csapatát is.

Örül a kisebb válogatottak sikerének

Wales és Izland felülírva várakozásokat, a negyeddöntőig jutott, aminek a korábbi szövetségi kapitány is örül, mert sokan mondják, hogy a labdarúgás a pénzről szól. “Szeretem látni a kisebb nemzetek harciasságát. A becsületükért küzdenek és nem hagyják magukat félresöpörni” – vélekedett Jacquet. Szerinte a válogatott foci sokkal emberibb, mint a klubfutball, ahol a többség arra törekszik, hogy nemzetközi sztárokat igazoljon.

Franciaország csapata. Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com
Franciaország csapata. Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com

Hazai pálya előnye?

Jacquet szakavatott a hazai pálya előnyében, hiszen 1998-ban Franciaországban lett világbajnok. “Nem hibázhatsz. Hatalmas felelősség van a házigazdán. Nézd meg mi történt Brazíliával 2014-ben. Ki gondolta volna, hogy a saját pályájukon, a saját országukban ilyen megalázó vereséget szenvednek?” – utalt a német-brazil 7:1-re a korábbi kapitány. “Kettős felelősség van a házigazdán, versenyben kell lennie és legalább az elődöntőig el kell érnie”. Ez volt előzetesen a franciák terve egyébként, tehát a céljukat már teljesítették.

Jó kezekben vannak a franciák

A hazai csapatról is faggatták, melyről jó véleménye van. “Deschamps tudja hogyan kell kézben tartani a dolgokat. Biztosítalak, hogy az ajtók mögött mindent tökéletes kontroll alatt tart” – mondta utódjáról. Az elődöntős ellenfél sem maradt ki természetesen. “Láttam Németországot játszani Olaszország ellen, és az egy kemény, taktikus küzdelem volt. Az ilyen mérkőzések emlékeztetnek rá, hogy ezek a csapatok nem szórakoznak az ilyen fontos meccseken. Nem volt látványos, de a játékosok mindent beleadtak. Félelmetes ellenfél a német, de nem legyőzhetetlen”. A francia-német elődöntőre július 7-én, Marseille-ben kerül sor.

Franciaország mérkőzései az Eb-n

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég Helyszín TV
jún 10.
fra
2 - 1
(0 - 0)
rou
Saint-DenisM4 Sport
jún 15.
fra
2 - 0
(0 - 0)
alb
MarseilleM4 Sport
jún 19.
sui
0 - 0
(0 - 0)
fra
LilleM4 Sport
jún 26.
fra
2 - 1
(0 - 1)
irl
LyonM4 Sport
júl 3.
fra
5 - 2
(4 - 0)
isl
Saint-DenisM4 Sport
júl 7.
ger
0 - 2
(0 - 1)
fra
MarseilleM4 Sport
júl 10.
por
1 - 0 AET
(-1 - -1)
fra
Saint-DenisM4 Sport